Zimski sportovi

Kostelić: "Volim skijanje više od svega, ne znam drugačije. Zato se još trudim"

Borna Rupnik • nedjelja, 15.02.2015.
Kostelić: "Volim skijanje više od svega, ne znam drugačije. Zato se još trudim"
Foto: EPA

Ivica Kostelić u nedjelju navečer nastupit će u slalomskoj utrci Svjetskog prvenstva, a motiva i ljubavi prema sportu mu ne nedostaje.

S 35 godina na leđima i 15 operacija koljena, Ivica Kostelić još se uvijek trudi i skija s puno ljubavi te će maksimalno angažiran krenuti i u slalom u Vailu i Beaver Creeku.

"Ja sam predvodnik svih ljudi na svijetu s ozljedama koljena", nasmijao se Kostelić i za AP objasnio što ga tjera u nove izazove.

"Volim skijanje više od svega. Za to živim od svoje sedme godine i ne znam drugačije. Mislim da nije postojala veća ljubav od ove mene i skijanja. Unatoč lijekovima, boli me sve više, ali važno mi je da po odlasku u mirovinu mogu normalno hodati i trčati", rekao je.

U SAD-u, Kostelić sudjeluje na svojem osmom Svjetskom skijaškom prvenstvu.

"U slalomu osjećam najmanje problema, teško mi je ostaviti ga. Želim se natjecati koliko god mogu, zato se još trudim", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik15.02.2015. u 15:57
    Neka skija, tko mu brani, ali nije više za natjecateljsko skijanje. Za mjesec dana ispada iz prvih trideset i u slalomu. Dakle nema nijedan racionalni razlog da ostane u SK. Nije racionalno voziti dvije kombinacije gdje jedino može računati na pristojni plasman, jer se tu radi od dva najteža i... [više na forumu]
    raz_bojnik
  • markoli15.02.2015. u 12:58
    pa valjda je jasno da se ne odnosi na obitelj kada se kaže takvo nešto...
    markoli
  • Obrisan korisnik15.02.2015. u 12:17
    Oženjen čovjek sa djetetom izrekne ovako nešta...ljubav je za neke stvarno apstraktna umjetnost.
    Obrisan korisnik
  • markoli15.02.2015. u 11:51
    Da nije bilo tih ozljeda, sigurno bi bio barem još 1 svjetski kup. Ali, čovjek je napravio puno u karijeri, neka skija, makar iz svog gušta.
    markoli