Nogomet

Bilić zadržao prvo mjesto nakon trilera u Istanbulu

Niko Rukavina • nedjelja, 15.02.2015.
Bilić zadržao prvo mjesto nakon trilera u Istanbulu
Foto: EPA

Bešiktaš je došao do pobjede nad Bursasporom pogotkom iz penala u četvrtoj minuti sudačke nadoknade čime je zadržao bod prednosti pred Fenerbahčeom. Gol za 2:1 Bilićeva je momčad zabila u 87., no neugodni Bursaspor je izjednačio u 91.

Veliki triler odvijao se u posljednjim minutama utakmice na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. Momčad Slavena Bilića došla je do prednosti u 87. minuti utakmice, međutim, Ozan Ofan je izjednačio u prvoj minuti sudačke nadoknade. Pobjedu Bešiktašu donio je Demba Ba pogotkom u 94. minuti iz penala kojeg je skrivio Sener Ozbayrakli i pritom zaradio crveni karton.

Bursaspor je neugodna ekipa koja se nalazi na četvrtom mjestu turske lige i do današnje utakmice protiv Bešiktaša upisali su samo jedan poraz u posljednje 22 utakmice u svim natjecanjima. Seriju od 13 utakmica bez poraza prekinuo im je Bilić koji je zadržao vodeću poziciju.

Cedric Bakambu je doveo Bursaspor u vodstvo u 12. minuti utakmice, a izjednačio je Demba Ba u 23. na asistenciju Gokhana Torea. Upravo je Tore u 87. doveo Bešiktaš u prednost na asistenciju Atibe Hutchinsona.

U prošlom kolu Bešiktaš je došao do pobjede nad Rizesporom u 87. i činilo se kako će tako biti i danas, međutim, Ofan je u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio za izjednačenje.

No, Bilićeva momčad se nije predala i u 93. je izborila penal kojeg je skrivio Ozbayrakli i zaradio crveni karton, a s bijele točke precizan je bio Ba svoj 13 ovosezonski pogodak čime se na čelu ljestvice strijelaca izjednačio s Bursasporovim Fernandaom

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2015. u 22:30
    Bilo bi dobro da se Bilic vrati u kvalif. za Sp 2018 da nas opet ne bude na velikom natjecanju :-D
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199015.02.2015. u 21:29
    Kako mi je drago radi Slavena...čudo jedno! Baš bi volija da izgura do kraja, makar će bit teško. S time da cilu sezonu igraju bez atmosfere domaćeg terena, i dalje vodi mrtvu trku za naslov. S praktički jednin poznatijin igračen u međunarodnin okvirima. Vrhunski posal radi!
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik15.02.2015. u 19:55
    Još da se hoće vratit za SP 2018.na izborničko mjesto pa da krenemo s njim u zadnji napad ove generacije na neki veći rezultat 20 godina nakon bronce. S Kovačem će to biti teško iako sad vlada euforija nakon Italije, jer on nema muda povući potez za nokautirati jačeg protivnika čak i kad je bolji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Balky 9915.02.2015. u 18:16
    ako osvoji naslov i izbaci liverpool,ne postoji klub u engleskoj, koji nece bit zainteresiran za njegove usluge... velikani ce bit zauzeti vjerovatno,ali ako na slijedecoj stanici ne zasere bas jako...kroz 2,3 god, imamo trenera koji se bori za naslove u europi i premiershipu...
    Balky 99
  • Obrisan korisnik15.02.2015. u 18:02
    Pa Demba Ba je za to i doveden, on im je jedina prava zvijezda. Volio bih da osvoje prvenstvo, ali sumnjam da će izdržati do kraja. Da budu drugi iza Fenera bi bilo dobro, jer im to znači izravan ulazak u Ligu prvaka i konačno novi stadion da ne moraju stalno gostovati
    Obrisan korisnik