Zimski sportovi

Marcel Hirscher u dobitnoj poziciji nakon prve vožnje slaloma, tri Hrvata u Top 30

Sportnet • nedjelja, 15.02.2015.
Marcel Hirscher u dobitnoj poziciji nakon prve vožnje slaloma, tri Hrvata u Top 30
Foto: EPA

Nakon prve vožnje posljednje utrke Svjetskog prvenstva u Vailu, muškog slaloma, u vodstvu je Marcel Hirscher s 28 stotinki prednosti ispred Aleksandra Horošilova i 66 stotinki ispred Andrea Myhrera...

Marcel Hirscher u najboljoj je poziciji nakon prve vožnje slaloma. Na vrlo dugačkoj i zavojitoj stazi sporog tempa on je pokazao da je najbolji tehničar u zadnjih nekoliko godina. Iako je imao manjih problema, skijao je bliže svakim vratima od svih drugih i to mu je donijelo vodstvo. No čeka ga još jedna zahtjevna vožnja, a ovo mu je već treća utrka na Svjetskom prvenstvu.

Odličnu ovosezonsku formu u prvoj vožnji potvrdio je i Aleksander Horošilov on je vrlo dobrom vožnjom, najboljom od sredine staze do cilja, došao do drugog mjesta s relativno malim zaostatkom od 28 stotinki i sa svojom svježinom koju ima u odnosu na Hirschera sigurno će mu puhati za vratom u drugoj vožnji.

Iako nije u pretjerano dobroj formi ove sezone Andre Myhrer odskijao je vrlo kvalitetnu vožnju, iskoristio postavku sa sporijim tempom i svoje iskustvo te došao na 66 stotinki zaostatka za Marcelom Hirscherom. U drugoj vožnji sigurno mu neće biti jednostavno, unutar 25 stotinki iza njega su njegov sunarodnjak Hargin i Francuz Grange.

Od hrvatskih predstavnika u najboljoj poziciji je Filip Zubčić koji se nalazi na 24. mjestu s 2.99 zaostatka. On je krenuo s puno rizika i skoro pao u početnom dijelu staze, ali se pribrao i solidno odskijao do kraja. Ivica Kostelić kao i do sada u ovoj sezoni, miran i precizan, ali bez dovoljno eksplozivnosti i brzine u odnosu na druge te je na kraju prve vožnje na 25. mjestu uz točno tri sekunde zaostatka. Matej Vidović pozitivno je iznenađenje, iako je zadnjih sezona bio vrlo dobar u utrkama Europskog kupa, ove sezone ga nije krenulo tako dobro, ali danas je uspio odskijati dovoljno za 30. mjesto te će on otvoriti drugu vožnju. Natko Zrnčić Dim doskijao je do 34. mjesta.

U borbi za medalje sigurno će se nešto pitati Mattiasa Hargina, Jean Baptistea Grangea i Fritza Dopfera koji su svi unutar sekunde iza Hirschera. Najbolji slalomaš u Svjetskom kupu ove sezone Felix Neureuther zaostaje za trećeplasiranim Myhrerom 33 stotinke i za očekivati je da će on ići punom snagom u drugoj vožnji. Mnogo toga će ovisiti i o postavci druge vožnje koju će postaviti talijanski trener Costazza. S obzirom da je slalom rulet, sigurno se može očekivati zanimljiva druga vožnja.

SP Vail/Beaver Creek, slalom (m), rezultati nakon prve vožnje :
1. M.Hirscher (Austrija) 1:03.38
2. A.Horošilov (Rusija) +0.28
3. A.Myhrer (Švedska) +0.66
4. M.Hargin (Švedska) +0.85
5. J.B.Grange (Francuska) +0.88
...
24. F.Zubčić (Hrvatska) +2.99
25. I.Kostelić (Hrvatska) +3.00
...
30. M.Vidović (Hrvatska)+3.93
...
34. N.Zrnčić Dim(Hrvatska)+4.50

Ivo Sabljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!