Nogomet

Neuer: "Stvorit ćemo u Münchenu dovoljno prilika za prolaz, optimist sam"

Branimir Korać • srijeda, 18.02.2015.
Neuer: "Stvorit ćemo u Münchenu dovoljno prilika za prolaz, optimist sam"
Foto: EPA

Šahtar je uspio zaustaviti Bayern i nije izgubio u prvom međusobnom dvoboju osmine finala Lige prvaka. Susret je završen bez pogodaka s čime su na kraju bili zadovoljni i jedni i drugi...

Manuel Neuer zadržao je čistu mrežu, a u biti i nije imao previše posla.

"Nije nam bilo lako. Stvorili smo nekoliko prilika u prvom poluvremenu i odradili dobar posao u obrani. Nismo im dopustili previše toga, imali su jednu priliku iz slobodnog udarca i to je to. Mi smo propustili nekoliko prilika koje bi nam poboljšale šanse u uzvratu. U drugom poluvremenu bilo nam je puno teže jer smo igrali s igračem manje, ali optimist sam. Stvorit ćemo u Münchenu dovoljno prilika", tvrdi Neuer.

Trener Bavaraca Josep Guardiola nije bio nezadovoljan, njegovi igrači u defenzivi su odradili dobar posao i spriječili protivnika da dođe do pogotka.

"Bila je to vrlo dobra utakmica, stvorili smo neke prilike i nismo dopustili protivniku da nam opasno zaprijeti. Držali smo pod kontrolom Alexa Teixeiru, Taisona i Douglasa Costu i to nam je osiguralo pozitivan rezultat. Šahtar dobro poznajem jer sam kao trener Barcelone igrao protiv njega, igrači su se promijenili, ali stil je ostao isti. Tada su imali Fernandinha, Brandaa, Jadsona, Čigrinskog, sada su tu druga imena, ali Šahtar igra isto."

Već dugo je tu i isti trener, Mircea Lucescu stvorio je svoj sustav u Šahtaru i konstanta je u ovom klubu. Niti on u konačnici nije bio nezadovoljan iako žali što njegova momčad nije bolje iskoristila igrača više.

"Zadovoljan sam nastupom i rezultatom. Prije dva i pol mjeseca igrali smo posljednju natjecateljsku utakmicu i ovdje je s obzirom na to sve dobro izgledalo. Još uvijek imamo šanse, na žalost nismo uspjeli iskoristiti isključenje Xabija Alonsa, nismo imali dovoljan posjed lopte i napravili smo neke pogreške. Naravno, daleko smo od svoje prave forme i to je problem s kojim se suočavamo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!