Nogomet

Srna: "Pozitivno je što nismo primili pogodak, ali trebali smo više riskirati"

Branimir Korać • srijeda, 18.02.2015.
Srna: "Pozitivno je što nismo primili pogodak, ali trebali smo više riskirati"
Foto: EPA

Darijo Srna predvodio je Šahtar s kapetanskom vrpcom u susretu protiv Bayerna koji je završio bez pogodaka. Bayern je ostao neporažen i na svom travnjaku ima priliku završiti posao i proći u četvrtfinale...

Dvoboj između Šahtara i Bayerna nije prštao od kvalitete, bila je to tvrda utakmica s malo lijepog nogometa koji bi mogao zadovoljiti neutralne promatrače.

Obje strane na kraju mogu biti djelomično zadovoljne, Šahtar je ostao neporažen u dvoboju s jednom od najboljih svjetskih momčadi, nije primio pogodak, ali nije ga primio niti Bayern iako je igrao dobrim dijelom susreta bez isključenog Xabija Alonsa.

"Ovo je pozitivan rezultat jer nismo primili pogodak, ali željeli smo zabiti i doći do pobjede. Imamo igrače s kojima smo mogli više riskirati i stvoriti više problema, ali to je nogomet. Imamo još jednu priliku u Münchenu, ali bit će teško jer idemo u goste vrhunskoj momčadi s vrhunskim trenerom koja će biti još spremnija. Mi sada počinjemo i s ukrajinskim prvenstvom te ćemo sigurno također biti spremniji nego u ovom susretu", rekao je Darijo Srna nakon susreta.

Upravo taj početak ukrajinskog prvenstva vrlo je važan za Šahtar koji nije na vrhu, zaostaje za kijevskim Dynamom pet bodova i očekuje ga dosta posla u nastavku sezone.

"U nogometu je sve moguće. Sada moramo zaboraviti na ovu utakmicu i okrenuti se ukrajinskom prvenstvu koje je vrlo važno za nas. Znamo da smo tamo u teškoj situaciji i moramo igrati za naš grad i naše navijače."

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!