Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 18.02.2015, 20:45 h
Basel
Basel 1:1 Porto
Porto

Video: Porto nakon dva poništena pogotka izjednačio kod Basela s bijele točke

Davor Mikulić • srijeda, 18.02.2015.
Video: Porto nakon dva poništena pogotka izjednačio kod Basela s bijele točke
Foto: EPA

Zanimljivu utakmicu vidjeli su gledatelji u Baselu gdje je gostovao Porto. U ranoj fazi poveo je domaćin i tada prepustio igru gostima koji su nizali prigode, a do zasluženog izjednačujućeg pogotka, uz čak dva ranije poništena, stigli tek u 79. minuti...

Prva prigoda na susretu donijela je i prvi pogodak, a po loptu je u 11. minuti u svoju mrežu morao gostujući vratar Fabiano. Frei je s polovice terena poslao dugu loptu prema gostujućem šesnaestercu gdje ju prima Gonzalez i zatim između dvojice igrača Porta, bez većih problema, prizemnom loptom pogađa blizi kut.

Na prvi opasniji pokušaj igrača Porta čekalo se osam minuta. Prijetio je tada Casemiro, a već u sljedećoj minuti i Danilo iz daljine, no bez iznenađenja za vratara koji loptu skreće u udarac iz kuta. Uspio je Porto stići do izjednačenja u 35. minuti, no pogodak koji je postigao Cristian Tello poništen je zbog nedozvoljene pozicije. Posljednju priliku za goste u prvom dijelu susreta imao je Casemiro, ali lopta se nakon slobodnog udarca zaustavlja u živom zidu.

Potpuno ista slika gledala se i u nastavku. Porto je držao loptu, gradio igru i pokušavao stići do izjednačenja, sto im uspijeva nakon samo pet minuta igre. Međutim, i drugi put suci označavaju nedozvoljenu poziciju, ovoga puta Casemiru. Sjajno je osam minuta poslije reagirao domaći vratar Vaclik kada je odličnom intervencijom zaustavio udarac Cristiana Tella, a nešto kasnije prijetio je i Jackson Martinez koji loptu šalje malo iznad okvira vrata.

Novu priliku za postizanje pogotka, najveću na susretu za goste, dobio je Danilo u 79. minuti nakon sto je Mark Clattenburg pokazao na bijelu točku zbog igranja rukom Waltera Samuela. Precizan je bio Brazilac, iako je domaći vratar odabrao dobru stranu i ostao malo "kratak".

Nakon izjednačujućeg pogotka, momčadi iz Portugala bilo je, naravno, lakše igrati, a ritam nisu bitnije spuštali niti u preostalom dijelu susreta koji ipak nije donio nove promjene rezultata. Pogodak u gostima uvelike je olakšao posao Portu koji će na svom terenu odlučivati o pitanju prolaska.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!