Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 25.02.2015, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 1:3 Monaco
Monaco

Video: Monaco iz Londona nosi veliku prednost, Subašić svladan tek u nadoknadi

Davor Mikulić • srijeda, 25.02.2015.
Video: Monaco iz Londona nosi veliku prednost, Subašić svladan tek u nadoknadi
Foto: EPA

Ogromnu prednost stekli su igrači Monaca na gostovanju u Londonu koji napuštaju s čak tri postignuta pogotka. Pred igračima Arsenea Wengera sada je težak, ali ne i nemogući posao...

Najavljujući večerašnji dvoboj s Arsenalom, vratar hrvatske reprezentacije i momčadi iz Kneževine, Danijel Subašić, nazvao je Arsenal velikim favoritom, ali da se nemaju čega bojati. A tako je otprilike i sve izgledalo na terenu u prvom dijelu utakmice u kojem gledatelji u prvih pola sata igre gotovo da nisu vidjeli niti jedno pravo uzbuđenje pred vratarima. Arsenal je kontrolirao igru, ali bez konkretnih akcija. U 19. minuti prijetio je Moutinho, a pet minuta kasnije na suprotnoj strani glavom Giroud, no oba pokušaja bila su neprecizna i bezopasna.

Jedina situacija vrijedna prave pažnje bila je ona kada je gostujuća momčad stigla do vodstva, iako je to bilo uz dosta sreće. Iz daljine je u 38. minuti udarac uputio Kondogbia, a lopta na svom putu prema okviru vrata dira domaćeg kapetana i vara vratara.

Do odlaska na predah pokušao je još jednom Giroud kojeg je lopta iznenadila pa iz blizine ne uspjeva ugroziti Subašića.

U nastavak je Arsenal krenuo s jasnim ciljem, tražeći izjednačujući pogodak. Giroud je još jednom bio neuspješan, a u 53. minuti stiže novi šok. Gosti su povukli kontru od svog šesnaesterca, a na suprotnoj strani sve hladnokrvno završava Berbatov koji Monacu osigurava ogromnih 0:2. Jedanaesta je to tek utakmica ove sezone u kojoj je Monaco postigao više od jednog pogotka.

Nije dugo trebalo kako bi se Giroud ponovno našao u prilici, no niti u 57. minuti ne pronalazi put do mreže, a potom ga mijenja Wallcot.

Imali su gosti potom dva vrlo dobra pokušaja u samo dvije minute, od kojih jedan brani domaći vratar, a drugi odlazi iznad grede. Uzvratio je Arsenal preko Wellbecka, ali uz pomoć bloka i njegov udarac završava preko okvira vrata.

Arsenal je kružio loptom i čekao eventualnu priliku za pogodak i smanjenje rezultata, dok su gosti nerijetko izlazili u kontranapade, a zatim pokušavali smiriti igru. Izdržali su tako gotovo do samog kraja. Uspio je domaćin doći do pogotka u prvoj minuti sudačke nadoknade kada Oxlade-Chamberlain sjajnim udarcem s vrha šesnaesterca loptu šalje u mrežu i Arsenala i samo na kratko olakšava posao jer u četvrtoj minuti nadoknade Carrasco nakon još jedne kontre izlazi pred vratara i postavlja konačnih 1:3.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2015. u 01:00
    Bravo Monaco! Za mene pomalo iznenadjujuce. Arsenalovi branici su jednostavno bili uvijek nekako par koraka sporiji nego Francuzi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 21:38
    Svaka čast na trudu.Eto ti si detaljno objasnio ne što ti i ja mislimo nego što je istina.To što fanovi Mourinha glorificiraju kada momčad od pola milijarde igra bunker protiv direktnih konkurenata je njihov problem.Odlična paralela sa našom repkom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 21:01
    Sve je točno što si rekao. Chelsea igra vrlo zatvoren nogomet kada igra sa najjačim ekipama. To je vrlo lako moguće vidjeti ukoliko se pogledaju te utakmice. I da, sramotno je da jedna ekipa sa takvim proračunom i takvim igračkim kadrom igra na taj način. Možemo mi govoriti o velikoj taktičkoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 15:44
    Priznajem.Pogriješio sam za De Bruynea.Ovo ostalo sam reko točno.Dobro znaš što sam mislio za Matu.Mata nije igrao loše u Chelseaju dok je igrao.Pod Mourinhom praktički nije ništa igrao.Šta trebam crtat?Jedini netočan navod je De Bruyne,a ovo dragi moj za Dembu je sigurno točno.Wenger je htio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 15:28
    Argumente čuvam za raspravu s ljudima. Ne pada mi na pamet trošiti svoje vrijeme da pobijam blatantno netočne informacije koje si prosuo, počevši od one da je Mourinho kupio De Bruynea, preko one da je Eto'o kupljen da ne bi išao u Arsenal pa sve do Mate i njegove dobre igre pred prodaju...Ne znaš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik