Nogomet

Monacovo slavlje pa oprez: "Nogomet je umjetnost, treba znati i napasti i braniti se"

Borna Rupnik • četvrtak, 26.02.2015.
Monacovo slavlje pa oprez: "Nogomet je umjetnost, treba znati i napasti i braniti se"
Foto: EPA

Monaco je na Emiratesu ostvario povijesnu pobjedu i stigao nadomak plasmana u četvrtfinale Lige prvaka. Leonardo Jardim objasnio je kako pristupa svim suparnicima, pa tako i Arsenalu.

Momčad iz Kneževine vraćala se pjevajući iz Londona, s velikih 3:1 u džepu. Ukoliko obrani tu prednost, Subašićev Monaco naći će se u ždrijebu četvrtfinala elitnog europskog natjecanja.

"Analizirali smo Arsenal i uvidjeli kako su uvijek jači u prvom, a muče se u drugom poluvremenu. Zato smo bili posebno organizirani prije odmora, što nam je omogućilo učinkovite protunapade poslije njega", govorio je strateg Monaca Leonardo Jardim.

"Morali smo anulirati sjajne igrače Arsenala, ali nitko nije mislio da je ovakav rezultat moguć. Ipak, tek smo na pola puta, nismo još prošli. Nogomet je umjetnost, treba znati i napasti i braniti se, a mi smo vrlo uravnoteženi. Stabilnost dopušta napad, a bolje je biti organiziran. No, ovo možda i nije naša najveća pobjeda, odlične su bile i one protiv Zenita i Bayera", dodao je.

Monacov Fabinho također je pozvao na oprez, kako se Subašić i njegovi suigrači ne bi opustili uoči uzvratnog dvoboja.

"Treba ostati miran, Arsenal je i dalje dobra momčad. Sretni smo, itekako smo proslavili, ali imamo još 90 minuta igre. Svjesni smo toga", izjavio je.

Napadač Dimitar Berbatov, strijelac jednog pogotka, dodaje: "Nitko nije očekivao ovakav ishod. Vjerojatno smo više željeli pobjedu od Arsenala, borili smo se na svim krajevima terena i dobivali duele".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!