Liga prvaka, Osmina finala - prve utakmice, 24.02.2015, 20:45 h, Manchester, Etihad
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp
Manchester City
Manchester City
Sergio Agüero 69'
1:2 Barcelona
Luis Suárez 16', 30'
Barcelona

Video: Dva pogotka Luisa Suareza otvorila Barceloni vrata četvrtfinala Lige prvaka

Branimir Korać • utorak, 24.02.2015.
Video: Dva pogotka Luisa Suareza otvorila Barceloni vrata četvrtfinala Lige prvaka
Foto: EPA

Barcelona je napravila veliki korak prema prolasku u četvrtfinale Lige prvaka. U gostima je bila bolja od Manchester Cityja s 2:1 i na Camp Nouu ima priliku i remijem osigurati mesto među osam najboljih...

Manchester City
Barcelona
Manchester City
Barcelona
1
Joe Hart
4
Vincent Kompany
5
Pablo Zabaleta
6
Fernando
7
James Milner
8
Samir Nasri
(do 62')
10
Edin Džeko
(do 68')
16
Sergio Agüero
21
David Silva
(do 78')
22
Gaël Clichy
26
Martin Demichelis
Pričuvni igrači
25
Fernandinho
62'
14
Wilfried Bony
68'
3
Bacary Sagna
78'
Trener
Manuel Pellegrini
1
Marc-André ter Stegen
3
Gerard Piqué
4
Ivan Rakitić
(do 71')
5
Sergio Busquets
9
Andrés Iniesta
8
Luis Suárez
10
Lionel Messi
11
Neymar
(do 80')
14
Javier Mascherano
18
Jordi Alba
22
Daniel Alves
(do 75')
Pričuvni igrači
24
Jérémy Mathieu
71'
21
Adriano
75'
7
Pedro Rodríguez
80'
Trener
Luis Enrique

Manchester City prijetio je Barceloni, hrabrio se izjavama već tjednima, ali na kraju se dogodila gotovo identična utakmica onoj prošlogodišnjoj na Etihadu. Barcelona je ovaj put primila pogodak i Manchester City je još uvijek u igri, ali prednost Španjolaca je i dalje velika zbog pobjede u gostima i uzvrata na Camp Nouu.

Osjetilo se kod domaćina neigranje Yaye Tourea koji bi sigurno svojom pojavom u sredini terena puno značio, no iako je izgubio 2:1, Manchester City na kraju utakmice može biti i zadovoljan.

Kao i prošle sezone susret je završio s igračem manje, tada je isključen Martine Demichelis, a ovaj put neoprezno je startao Gael Clichy na Danija Alvesa i domaćin je od 74. minute bio s igračem manje. U sudačkoj nadoknadi Barcelona je dobila i kazneni udarac, no pokušaj Lea Messija obranio je Hart i domaćin je kada se sve to pogleda, mogao i gore proći.

Barcelona je rano stigla do vodstva. neraspoloženi kapetan domaćina Vincent Kompany pratio je Suareza, lopta se odbila od njega i Suarez je jednostavno bio u takvoj poziciji da je lakše promijenio smjer i došao do lopta i iskosa pogodio mrežu Harta.

Gosti su stvarali dosta problema Manchester Cityju, posebno Suarez koji je bio nezadrživ. Imao je još jednu odličnu priliku deset minuta nakon vodećeg gola, no ovaj put Hart je bio bolji.

Ipak u 30. minuti lopta još jednom odlazi u mrežu domaćina. Messi je krasno proigrao Jordija Albu, ovaj ubacio nisku loptu na peterac, a iza leđa Kompanyja utrčao je Suarez i zabio za 2:0.

U završnici prvog dijela i Alvesov ubačaj bio je vrlo opasan, prevario je Harta, no lopta je odsjela na gredi.

U drugom dijelu Manchester City je zaigrao dosta hrabrije i bolje. Prijetio je domaćin iz svih oružja, Nasri, Džeko, Aguero bili su u odličnim situacijama, ali pogotka nije bilo.

Ipak, zasluženi pogodak za City stigao je u 69. minuti nakon lijepog dodavanja Davida Silve za Aguera, a ovaj rutinski pogađa donji kut te smanjuje na 2:1.

Da nije Clichy ubrzo zaradio i isključenje, možda bi City uspio doći i do poravnanja. Ovako se okrenuo čuvanju barem tog minimalnog zaostatka, a u posljednjoj minuti mogao je primiti i treći pogodak.

Zabaleta je u 16 metara srušio Messija, on je i izveo kazneni udarac, ali Hart čita stranu i čuva Cityju malu nadu da može na Camp Nouu do preokreta.

Ivan Rakitić u redovima Barcelone igrao je do 71. minute kada je Luis Enrique odlučio zatvoriti utakmicu i uvesti Jeremyja Mathieua.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2015. u 18:16
    Slažem se samo djelomično s tvojim argumentima. Umor i pretrpanost rasporeda je po meni jedan od glavnih problema koje englezi imaju, ne samo na klupskom, nego i na reprezentativnom planu. Broj derbija i intenzitet utakmica je visok i to sve stoji. Ono što ne stoji po meni je da engleze europska... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • django 925.02.2015. u 17:33
    Pogrešno je kvalificirati jačinu lige isključivo na temelju uspješnosti kubova u europskim natjecanjima. Englezi godinama najviše ulažu, ravomjerno djele prihode od tv prava(zato si jedan Everton može priuštiti Lukakua od 35 mil. eura) i zato imaju najkompetitivniju i najjaču ligu. Štoviše baš zbog... [više na forumu]
    django 9
  • Hrvoje199025.02.2015. u 16:59
    Neizvjesnost i izjednačenost ne znači i kvalitetu. Po tome je HNL- izuzev prvaka jako izjednačena liga a ton logikon i jedna od najjačih na svitu. Glupa logika. Svaka liga ima svoj stil koji se nekom može a nekom ne mora sviđat, al rezultat je na kraju jedino mjerilo. I tu nema skrivanja i... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik25.02.2015. u 16:30
    po tradiciji spanjolska liga je svjetlosnih 100 godina iza engleske i talijasnke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2015. u 15:35
    Nekima treba očito objasnit da ligu ne čine samo dva kluba s vrha.
    Obrisan korisnik