Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 18.02.2015, 20:45 h
Schalke 04
Schalke 04 0:2 Real Madrid
Real Madrid

Video: Real i bez briljantne igre do prednosti, Ronaldo i Marcelo "sredili" Schalke

Borna Rupnik • srijeda, 18.02.2015.
Video: Real i bez briljantne igre do prednosti, Ronaldo i Marcelo "sredili" Schalke
Foto: EPA

Aktualni prvak Europe s ugodna će dva pogotka prednosti ući u uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Kao i prošle sezone u osmini finala Lige prvaka, Real Madrid odmjerava snage sa Schalkeom, a prvi je susret u Gelsenkirchenu ponovno pripao Španjolcima. No, umjesto prošlogodišnjih 1:6, ovoga je puta završilo 0:2.

Schalke je u uvodnim minutama uspio zauzdati napadačku moć gostiju iz Madrida, čak i zaprijetio preko Klaas-Jana Huntelaara čiji je udarac zaustavio Iker Casillas, no u 26. minuti Kraljevski je klub stigao do željenog pogotka.

Dani Carvajal je centrirao, a Cristiano Ronaldo skočio ispred mladog, trećeg vratara Timona Wellenreuhtera i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Ubrzo je Wellenreuther osujetio Karima Benzemu, a novi udarac za Schalke bio je i prinudni izlazak Huntelaara zbog ozljede. Novi okršaj Ronalda i domaćeg čuvara mreže, iz slobodnog udarca u 35. minuti, pripao je Wellenreutheru.

Prva ozbiljnija Realova prilika u nastavku bio je udarac Isca preko gola u 72. minuti, da bi Schalke samo dvije minute kasnije došao blizu poravnanju. Međutim, udarac Felixa Plattea završio je na prečki, a odbijenu loptu Atsuto Uchida nije uspio poslati iza Casillasovih leđa.

Kazna za propuštenu šansu stigla je desetak minuta prije isteka vremena, kada je Marcelo s ruba šesnaesterca naciljao same Schalkeove rašlje i postavio konačan rezultat. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić nije konkurirao za susret zbog ozljede, a u prvoj momčadi Real Madrida nastupio je novopridošli Brazilac Lucas Silva.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Novi lik19.02.2015. u 08:19
    Schalke je vec na izlaznim vratima,razlika u kvalitete je bila ocita.
    Novi lik
  • Josippo19.02.2015. u 07:23
    gdje su ronaldu obrve? ostale 3 dlake, nek i te počupa i nek si tetovira nove obrve i promjeni ime u Olivia.
    Josippo
  • Hrvoje199019.02.2015. u 02:59
    Točno kolko triba i ni malo više. Da je tribalo stisnit stisli bi. Rutinski odrađeno. Ozbiljno odradit uzvrat i polako vraćat rekonvalescente u igru.
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik19.02.2015. u 00:06
    Real je igrao koliko je trebalo,nista posebno ali efikasno...ipak je Schalke bez Draxlera nedorastao,s njime bi Realu bar pocasni gol dali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2015. u 22:58
    i liga prvaka je zadnjih nekoliko godina postala užasno dosadna i predvidljiva, šanse da netko tko se ne zove Bayern, Atletico, Barcelona, Chelsea ili Paris pruži otpor branitelju naslova Realu su ravne nuli, a gore navedeni klubovi mogu jedino ispasti jedni od drugih
    Obrisan korisnik