Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 17.02.2015, 20:45 h
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain 1:1 Chelsea
Chelsea

Video: Chelsea iz jedinog udarca u okvir gola došao do važnog remija na Parku Prinčeva

Niko Rukavina • utorak, 17.02.2015.
Video: Chelsea iz jedinog udarca u okvir gola došao do važnog remija na Parku Prinčeva
Foto: EPA

Chelsea je izvukao bod protiv solidnog PSG-a na Parku Prinčeva. Dok su Parižani nizali prigode, Mourinhova je ekipa iz jedinog udarca u okvir gola zabila pogodak za vrlo važan remi pred uzvrat.

U pravoj taktičkoj partiji, klasičnoj za Josea Mourinha, Chelsea je došao do važnog remija. Naime, Bluesi u u cijeloj utakmici jednom zapucali u okvir Siriugovog gola i poentirali, dok su ih Thibaut Courtois i nepreciznost PSG-ovih napadača spasili od poraza.

Laurent Blanc je izveo svoju momčad u 4-3-3 formaciji s gotovo cijelom "brazilskom" obranom, dok su se u napadu našli Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani i Zlatan Ibrahimović. Mourinho je istrčao u standardnoj 4-2-3-1 formaciji, a u sastav se vratio Diego Costa koji je zbog suspenzije propustio posljednja tri dvoboja u Premiershipu.

U 11. minuti PSG je dva put opasno zaprijetio glavom, preko Blaise Matuidija i Ibrahimovića, no, Courtois je oba puta sigurno reagirao.

Nakon što je PSG propustio još jednu solidnu prigodu glavom, ovaj put preko Cavanija, Chelsea je u 36., iz prvog (a na kraju se ispostavilo i jedinog) udarca u okvir gola, došao do vodstva. I to preko obrambene linije. John Terry je centrirao, Gary Cahill petom proslijedio do Branislava Ivanovića koji glavom zabija za veliko vodstvo Londončana.

Parižani su iz četvrtog pokušaja glavom izjednačili na početku nastavka. Matuidi je centrirao, a Cavani zabio za 1:1. Ubrzo je Ibrahimović prošao kroz obranu Chelsea i pucao, a obranjeni udarac odbio se do Lavezzija čiji je udarac završio u bloku Chelseaja.

Parižani su bili zaista opasni udarcima s glavom. Novu prigodu je propustio David Luiz. U 81. Cavani se sam izborio za još jednu veliku prigodu ali je njegov udarac otišao tik kraj vratnice.

Na kraju Chelsea može biti puno zadovoljniji ovakvim ishodom. Uzvrat se igra 11. ožujka u Londonu.


Video-Live

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.02.2015. u 07:18
    možda zbog ovoga vrijedi 50M :) http://gfycat.com/WaterloggedFlippantFulmar ...chelsea opet parkirala(zaglavila) autobus :) https://pbs.twimg.com/media/B-ETkYbIIAAIq3I.jpghttp://gfycat.com/SarcasticRedComet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2015. u 04:48
    ispravit ću se: čak nije govno nego je šupčuga. brutalno je koliko frajer može živit u svom svijetu. "ja sad vrijedim 50 milijuna". sine ne vrijediš ti ni lipe, rađe bi mandžu stavio na tvoju poziciju i primao deset golova po utakmici. u biti, oprosti, primao bi ih jednako jer ne može obaviti gori... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2015. u 01:09
    danas profitira napadački usmjeren nogomet, guardiolina i mourhinhova filozofija postaje sve više zastarjela i zato ni bayern ni chelsea neće uzeti ligu prvaka ove godine...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2015. u 00:35
    Ma volio bi Atletico Madrid da ode na Chelsea pa da ih razmontira Simeone za 3 puta jeftinijom momčadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2015. u 00:29
    terry je ubacio loptu, cahill proslijedio petom, a zabio ivanović! sigurno uigravaju to na treningu..
    Obrisan korisnik