Liga prvaka, osmina finala - prve utakmice, 25.02.2015, 20:45 h
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen 1:0 Atlético Madrid
Atlético Madrid

Video: Bayer Atleticovim oružjem do prednosti protiv blijedog doprvaka Europe

Borna Rupnik • srijeda, 25.02.2015.
Video: Bayer Atleticovim oružjem do prednosti protiv blijedog doprvaka Europe
Foto: EPA

Apotekari iz Leverkusena stekli su vrijedan pogodak prednosti u borbi za četvrtfinale Lige prvaka, nadjačavši Madriđane na svom terenu. Gosti iz Španjolske nisu pružili svoju najbolju partiju.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka njemački je Bayer pobijedio Atletico Madrid 1:0, s Marijem Mandžukićem od prve do zadnje minute u sastavu. S druge strane, Tin Jedvaj zbog ozljede još nije konkurirao za sastav iz Leverkusena, dok je Dario Krešić ostao na klupi.

Bayer se inače vrlo agresivnim Španjolcima suprotstavio upravo agresivnom i borbenom igrom, s čvrstom obranom i brzom transformacijom u napadu, što je u kombinaciji sa slabijim izdanjem Atletica urodilo plodom.

Susret su poluprilikama otvorili Bender i Griezmann, a Mandžukić je u 13. minuti odradio i važan obrambeni zadatak, zaustavivši pokušaj Apotekara na gol-liniji.

Bayer je najbliže pogotku u prvom dijelu stigao u 26. minuti, kada je Spahić pucao iz daljine i pogodio okvir gola, a u završnici prvog poluvremena dva je puta domaćina izvukao vratar Leno.

Prvo je intervenirao ispred Griezmanna, a potom je zaustavio i vrlo spretan i efektan pokušaj Tiaga iz blizine te se na odmor ipak otišlo bez pogodaka. Otegotna okolnost za momčad Diega Simeonea bile su i ozljede, zbog kojih je Argentinac već prije odmora morao zamijeniti Siqueiru i Nigueza.

Pogodak je zato pao nedugo poslije početka nastavka, u 57. minuti, a lopta je završila u Moyinoj mreži. Bellarabi je naizgled zakomplicirao situaciju, ali je uposlio Calhanoglua, koji silovito puca pod prečku za vodstvo i pokazat će se, pobjedu Bayera.

Pokušao je Simeone u zadnjih pola sata i s trojicom napadača, uvodeći Torresa, no Atletico se nije uspio trgnuti - naprotiv. Moya je osujetio nove pokušaje Drmića i Papadopoulosa, a u 77. minuti Tiago je dobio drugi žuti karton te su gosti morali završiti dvoboj s desetoricom igrača.

Tako su Nijemci mogli gotovo rutinski sačuvati svoje vodstvo i kroz završnicu u kojoj je bilo i iskri na terenu, a Atletico će morati dobro promisliti kako nadoknaditi zaostatak na svom Vicente Calderonu.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.02.2015. u 00:40
    hm „dobro igra kontru". Da su znali igrati kontre, ovo bi završilo 3:0. Trčanja je bilo dosta, samo pred golom su se spetljali. Već kod 1:0 Bellarabi je trebao pucati, onda se skoro spetljao i hvala Bogu mu je suigrač dotrčao, koji je iz nepovoljnog ugla morao snažno zabiti.
    narada108
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 00:00
    Ne možeš pobijedit lepršavom igrom momčad koja igra ratnički, da ne kažem prljavo, jer i oni moraju imati par znalaca i tehnički potkvanih igrača. Da bi to ih pobijedio moraš biti barem duplo kvalitetnija ekipa, a toliko kvalitetnija u ovom trenutku nije niti jedna ekipa na svijetu. Dakle, na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2015. u 23:44
    atletico igra tolko ciganski da je to strašno.čim je neki faul odmah svi prema sucu,pritisak,ovo ono,baš tipično za južnjake.a oni u svakom drugom startu lome noge. a i ovaj simeone,dobar trener,ali isto,prgav u pm.al to je nogomet.svako ima svoj stil.čak se i torres pogrubio,u liverooplu i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199025.02.2015. u 23:20
    Ovo ne čudi. Atleticu ne odgovara kad mu se suprostavi ekipa koja igra sličan nogomet ko oni. Njima odgovara uloga underdoga, mlatit zvijezde Reala i Barcelone, igrat tvrdo i prepustit protivniku posjed lopte i brzo se otvarat. Kad dođe neko kome nije "ispod časti" igrat tvrdo, ko je nabrijan, ko... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik25.02.2015. u 23:03
    Nevjerojatno je kojom brzinom nogomet evoluira i kako se brzo mijenjaju odnosi snaga. Prošle sezone je Atletico fizičkim nogometom na granici nasilja i brutalnim kontrama preko Coste gazio protivnike. Danas taj isti Atletico, u najgorem slučaju jednako snažan, ako ne i jači biva pregažen od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik