Nogomet

Pellegrini: "Hart i Messi dali nam šansu", Enrique: "Impresioniran sam, igrali smo puno bolje od Cityja"

Borna Rupnik • srijeda, 25.02.2015.
Pellegrini: "Hart i Messi dali nam šansu", Enrique: "Impresioniran sam, igrali smo puno bolje od Cityja"
Foto: EPA

Manchester City ponovno nije uspio pobijediti Barcelonu u osmini finala Lige prvaka i nalazi se pred teškim zadatkom uoči uzvrata u Španjolskoj.

Golovi Luisa Suareza osigurali su Kataloncima prednost 2:1 za uzvratnu utakmicu, a Barcelona je mogla slaviti i uvjerljivije da je Lionel Messi u zadnjim sekundama realizirao kazneni udarac ili pokušaj glavom na odbijenu loptu.

"Bila je to važna Hartova obrana Messiju koja nam daje šansu, a jedanaesterac je bio potpuno nepotreban i nekontroliran. Bilo bi teško kod 1:3, makar ni ovo nije baš najbolji rezultat kod kuće. Idemo u Barcelonu pokušati pobijediti, imamo još šanse za prolaz ako budemo igrali kao inače", rekao je trener engleskog prvaka Manuel Pellegrini.

"Ostaje nam gorak okus jer smo griješili. Imali smo prilika i za poravnanje, no teško je igrati s desetoricom. Moramo pokazati karakter", dodao je.

Kapetan Manchester Cityja, Vincent Kompany, žali za lošom partijom u prvom poluvremenu susreta.

"Nismo bili svoji i to je bilo razočaravajuće. S obzirom na slabu partiju, uspjeli smo si ostaviti barem nekakvu nadu", smatra.

Trener Barcelone Luis Enrique ne planira mijenjati svog izvođača kaznenih udaraca, bez obzira na Messijev promašaj. Argentinac je realizirao 44 od 57 udaraca s bijele točke.

"Svi koji pucaju nekad će i promašiti. Imam puno povjerenje u Messija. Pokazali smo dobru igru, puno bolju od Cityja. Možemo biti vrlo zadovoljni, s obzirom da nam je cilj bila pobjeda, neovisno o točnom rezultatu", izjavio je.

"Moramo biti svjesni snage protivnika i težine uzvrata, ali ostao sam impresioniran svojim igračima i njihovim pristupom", zaključio je.

Liga prvaka

osmina finala - prve utakmice

Šahtar0:0Bayern
PSG1:1Chelsea
Schalke 040:2Real Madrid
Basel1:1Porto
Juventus2:1Borussia D.
Manchester City1:2Barcelona
Bayer Leverkusen1:0Atlético Madrid
Arsenal1:3Monaco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!