Košarka

Ludnica na kraju dana: Miami složio petorku, Sunsi dobili Knighta, Sixersi pustili Carter-Williamsa

Branimir Korać • četvrtak, 19.02.2015.
Ludnica na kraju dana: Miami složio petorku, Sunsi dobili Knighta, Sixersi pustili Carter-Williamsa

Kakav završetak dana na NBA tržnici! Posljednjih pola sata trženja obilježile su brojne razmjene igrača i izbora na draftu s nekoliko vrlo zvučnih i neočekivanih prelazaka...

Kakav bi to trade deadline bio da u njemu nisu među glavnim protagonistima 76ersi. Potezi koje su vukli ponovno su stavljali dosta upitnika nad glavu, priskrbili su si još ponešto izbora na draftu, ali i potpuno neočekivano ostali bez Michaela Carter-Williamsa.

Serija tradeova počela je obećavajuće za Sixerse koji su Denveru prepustili Cenka Akyola, Turčina koji neće vidjeti NBA ligu, a zauzvrat su dobili Javaleja McGeeja i izbor prve runde drafta koji je originalno u vlasništvu Oklahome.

Međutim nakon toga su povukli dva čudna poteza. Pustili su KJ-a McDanielsa u Houston Rocketse za samo Isaaca Canaana i izbor druge runde drafta. Uslijedio je još čudniji potez u tradeu s četiri momčadi.

U toj velikoj razmjeni ostali su bez Michaela Carter-Williamsa da bi na kraju dobili samo izbor prve runde drafta ove godine koji pripada originalno pripada Lakersima. Ukoliko Lakersi budu među prvih pet koji će birati na draftu, taj izbor seli u 2016. godinu. Potencijalno bi mogao biti dobar, ali imali su Carter-Williamsa i pitanje je hoće li dobiti takvog potencijala.

Jesu li Sixersi dobitnici ili gubitnici trade deadlinea?

ANKETA#682

U istom tradeu sjajno su prošli Milwaukee Bucksi koji su, istina, ostali bez Brandona Knighta, ali su dobili Carter-Williamsa, Milesa Plumleeja i Tylera Ennisa. Nimalo loše nisu prošli niti Sunsi koji su uzeli Knighta, Marcusa Thorntona i izbor prve runde drafta 2016. godine koji originalno pripada Cavsima. U cijeloj priči Boston je dobio Isaiaha Thomasa, a odrekao se Thorntona i izbora u vlasništvu Clevelanda.

Isaiah Thomas bio je jedan od dvojice igrača Sunsa za koje se moglo sa sigurnošću tvrditi da će završiti u drugoj sredini. Drugi je bio Goran Dragić kojeg su Sunsi morali mijenjati jer im je otvoreno poručio da neće ostati.

Dragić je preselio u Miami Heat zajedno s bratom Zoranom, a Sunsi su utržili Dannyja Grangera, Norrisa Colea, Shawnea Williamsa i bivšeg Cibosa Hamiltona te dva buduća izbora prve runde drafta nakon što su zaokružili priču slanjem Colea i Williamsa u Pelicanse.

U cijelom danu Sunsi su značajno izmiješali momčad, a Miami je profitirao dolaskom Dragića i posložio vrlo respektabilnu petorku.

Nove suigrače dobili su Kevin Durant i Russell Westbrook, a vrijeme će pokazati koliko je Thunder povukao dobar potez. Naime, Reggie Jackson uz Kendricka Perkinsa napustio je Oklahomu, a stigli su Enes Kanter, DJ Augustin, Kyle Singler i Steve Novak. Jackson je završio u Pistonsima, a Perkins samo kratko na papiru u Jazzerima koji ga otpuštaju i brzo će pronaći novi klub. Sunsi, Cavsi i Clippersi spominju se kao zainteresirani.

Dugo su Netsi nagovarali Kevina Garnetta da odustane od no trade klauzule i pristane na odlazak. Na kraju je to i učinio te se vraća u Minneapolis, a Netsi su dobili Thaddeusa Younga.

U bivšu momčad vratio se i Tayshaun Prince koji je ponovno član Pistonsa, a Boston je u zamjenu za njega dobio Europljane Jonasa Jerebka i Luigija Datomea.

Treba spomenuti i kako su Knicksi tržili, poslali su Pabla Prigionija u Houston u zamjenu za Alekseja Šveda i dva izbora druge runde.

Sve u svemu vrlo burna završnica s nekoliko zanimljivih tradeova koji će definitivno promijeniti neke stvari. Koliko su neki povlačili logične poteze, toliko je bilo i onih nelogičnih, a vrijeme će pokazati je li prvenstveno Sam Hinkie dobar ili vrlo loš kockar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2015. u 20:39
    Svaka cast za komentar i razmisljanje. Steta sto je sve to u sferi znanstvene fantastike, posebno draft, ali salary cap bi se mogao lako uvesti da UEFA predvodjena gnjidom Platinijem nije korumpirana do grla. Drugo, davno sam primijetio da ovakve bitne teme ili NBA u globalu privuku 2-3 komentara... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • orangecrush21.02.2015. u 19:10
    Ključan razlog za trade Knighta je ustvari činjenica da ga Bucksi nisu htjeli preplatiti, a to bi morali napraviti ovo ljeto. Tako da mislim da oni u ovom slučaju nisu toliko loše prošli koliko je Phoenix. Phoenix je apsolutni luzer ovih razmjena. Sad je upitno u kojem smjeru će uopće ići... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik20.02.2015. u 22:22
    Slazem se da je Knight daleko bolji od MCW-a, ali padaju mi na pamet dva moguca razloga zasto je Kidd ovo uradio. Prvi, uz MCW-a je stigao i Miles Plumlee a to je jako bitno jer nakon otpustanja Sandersa ostala je poprilicna rupa pod kosem i trebalo im je neko veliko tijelo da koliko-toliko to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2015. u 15:26
    Tema koja nije zanimljiva trolovima, i tema u kojoj stvarno par ljudi može reći neko suvislo mišljenje. Košarka je i kvalitativno i praćenjem kod nas dosta zapostavljena, tako da samo netko tko zaista prati NBA može pojmiti razmjere ovolikih promjena u ekipama.Da povučem paralelu; kada bi se ovakav... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • orangecrush20.02.2015. u 00:27
    Ja se uhvatim svako malo kako gledam tekmu za koju znam već rezultat, a svejedno je zanimljivo. U svakom slučaju, sad već spamamo...odjavljujem se sav u čudu jer sam imao normalan razgovor preko interneta ;)
    orangecrush