Košarka

Hezonji i Tomiću dvoboj protiv Lončara za prolazak u polufinale Kupa kralja

Branimir Korać • petak, 20.02.2015.
Hezonji i Tomiću dvoboj protiv Lončara za prolazak u polufinale Kupa kralja
Foto: EPA

Prvi polufinalni par Kupa kralja kod košarkaša je Barcelona - Unicaja. Barcelona je na završnom turniru u Gran Canariji svladala Valenciju dok je Unicaja bila bolja od Bilbaa...

Barcelona je opravdala status favorita protiv Valencije i prošla je u polufinale Kupa kralja. Aktualna forma davala je za pravo momčadi Xavija Pascuala da se nada prolazu i to je i učinila u susretu u kojem su velik doprinos dali i Hrvati.

Kvalitetan dvoboj donio je sraz šuterski raspoloženih protivnika koji su kombinirano ubacili 24 trice i bili na ukupno 50 posto šuta. Posebno raspoložena bila je Barcelona sa šutom za tri 13/21, ali unatoč tome, zahvaljujući napadačkom skoku Valencia je bila u igri do kraja.

U zadnjoj minuti Valencia je zaostajala četiri poena, imala dva napada za hvatanje priključka, ali trice su promašili Dubljević i Martinez što je Barceloni pomoglo da dođe do pobjede.

Najefikasniji kod pobjednika s po 16 poena bili su Justin Doellman (6/11, pet skokova) i Alex Abrines (5/5), Mario Hezonja za 24 minute dodao je 13 poena (2/5 za dva, 3/5 za tri), a Ante Tomić za 30 minuta 14 poena (5/7 za dva) i sedam skokova. Kod poraženih Dubljević je završio s 19 poena (8/15) i šest skokova dok je Krešo Lončar za 23 minute upisao devet poena (3/6 za dva, 0/1 za tri) i pet skokova.

U polufinalu Barcelona za protivnika ima Unicaju koja je bila bolja od Bilbaa s 86:78. Bilbao je zaostatak uporno pokušavao izbrisati vanjskim šutem, ispucao je čak 31 tricu, ali pogodio tek svaku treću nije došao do preokreta.

Jayson Granger ubilježio je 18 poena (5/9), a Mindaugas Kuzminskas 15 poena (4/6) i sedam skokova. Kod Baska po 17 poena ubacili su Dairis Bertans (6/12) te Quino Colom (4/13, sedam skokova).

Kup kralja, četvrtfinale:
Barcelona - Valencia 85:80
Unicaja - Bilbao Basket 86:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!