Tenis

Francusko finale u Marseilleu, Simon slavio u još jednom teškom meču

Branimir Korać • subota, 21.02.2015.
Francusko finale u Marseilleu, Simon slavio u još jednom teškom meču
Foto: EPA

Gael Monfils i Gilles Simon igrat će u finalu ATP turnira u Marseilleu. Dok je Monfils relativno lako stigao do posljednjeg meča, Simon je imao još jedan težak dvoboj...

Inače dobri prijatelji Gael Monfils i Gilles Simon odlučit će o pobjedniku ATP turnira u Marseilleu. Iako je Monfils imao na papiru težeg protivnika lakše je slavilo, no niti Simonov protivnik nije bio bezazlen jer je s druge strane stajao Sergij Stahovski koji je u odličnoj formi.

Monfils je igrao protiv Roberta Bautiste Aguta kojeg je svladao bez većih problema. Svega sat vremena trebalo je Francuzu da dođe do pobjede i pokaže kako mu odgovara igra Bautiste Aguta.

Svojeg današnjeg protivnika svladao je u svim dosadašnjim dvobojima i još uvijek nije izgubio niti set.

S druge strane Simon je iza sebe imao već nekoliko teških mečeva, Stahovski igra vrlo dobro i to se vidjelo u prvom setu. Ukrajinac je odigrao vrlo dobro u tom razdoblju, uzeo set sa 6:3, no nakon toga se Simon probudio i napravio preokret.

U dosadašnjim međusobnim dvobojima Simon je uspješniji od Monfilsa koji je slavio samo jednom i to prije tri godine u Montpellieru.

ATP Marseille, polufinale:
Gael Monfils (Francuska, 7) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 4) 6:4, 6:2
Gilles Simon (Francuska, 5) - Sergij Stahovski (Ukrajina) 3:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!