Košarka

El Clasico u finalu Kupa kralja, još jednom dobri Tomić i Hezonja

Branimir Korać • nedjelja, 22.02.2015.
El Clasico u finalu Kupa kralja, još jednom dobri Tomić i Hezonja
Foto: EPA

Real Madrid i Barcelona igrat će u finalu Kupa kralja. Barcelona je u polufinalu svladala Unicaju dok je Real Madrid bio bolji od Joventuta...

Barcelona je do finala došla na teži način. Prvo je morala eliminirati Valenciju, a zatim i Unicaju, dva španjolska predstavnika u Euroligi ove sezone.

Protiv Unicaje slavila je 87:79 i iako rezultat pokazuje da nije imala baš toliko problema, Unicaja se dugo držala. U završnici susreta Mario Hezonja, Maciej Lampe i Tomaš Satoransky odigrali su važnu ulogu i poveli Barcelonu do pobjede.

Barcelona je gubila šest razlike šest minuta prije kraja, ali trica Hezonje pokrenula je momčad Xavija Pascuala koja je napravila seriju 23:4 i riješila pitanje pobjednika.

Hrvatski dvojac odradio je vrlo dobar posao, Hezonja je za 15 minuta ubacio 12 poena (3/5 za dva, 2/4 za tri), a Ante Tomić za 28 minuta deset poena (4/8) uz deset skokova.

DeShaun Thomas ubacio je najviše poena kod Barcelone, njih 13 (4/5), a kod Unicaje isti broj poena upisao je Mindaugas Kuzminskas (5/7).

U finalu će igrati protiv madridskog Reala koji je lakše stigao do pobjede protiv Joventuta. Slavio je sa 100:83 i nije dozvolio nikakvo iznenađenje.

Momčad iz Badalone odigrala je odlično prvo poluvrijeme u kojem je vodila s plus šest, međutim u nastavku susreta Madriđani su bili apsolutno dominantni, stvorili visoku prednost i bez problema priveli meč kraju.

Kod šuterski raspoloženih Madriđana (trica 16/25) Sergio Llull ubacio je 19 poena (trica 5/5), a na drugoj strani Sitapha Savane bio je na 14 poena (6/7). Goran Suton za šest minuta ubacio je dva poena (1/2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2015. u 08:45
    Bilo bi lijepo kada bi vrli novinar napisao kada je to finale u kojem igraju Barca i Madrid. Na što nam spada novinarstvo Bože dragi!
    Obrisan korisnik