Košarka

Strasbourg po prvi puta u svojoj povijesti osvojio Leaders Cup

Branimir Korać • nedjelja, 22.02.2015.
Strasbourg po prvi puta u svojoj povijesti osvojio Leaders Cup

Košarkaši Strasbourga otišli su do kraja u Leaders Cupu i po prvi puta u klupskoj povijesti stigli do ovog trofeja. U finalu su svladali Le Mans sa 60:58...

Francuska inačica španjolskog Kupa kralja, barem po formatu natjecanja, dobila je novog pobjednika. Strasbourg je uistinu novi pobjednik jer mu je ovo prvi puta u klupskoj povijesti da osvaja ovaj trofej.

Prošle godine u finalu je Le Mans nadigrao Nanterrea, međutim ovaj put Le Mans je ostao dva poena kratak iako je uspio zakomplicirati završnicu nakon što je Strasbourg imao visoku prednost.

Strasbourg je na početku posljednje četvrtine vodio s 18 poena razlike, ali Le Mans se uspio vratiti u utakmicu, smanjiti na 57:56 da bi Louis Campbell odmah zatim ubacio tricu koja je riješila pitanje pobjednika.

MVP je bio Antoine Diot koji je ubacio 11 poena (5/12) uz pet asistencija dok su po deset poena dodali Axel Toupane (3/11) i Louis Campbell (3/8). Kod Le Mansa po 12 poena ubacili su Daniel Ewing (5/11) i Charles Kahudi (2/8, osam skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!