Košarka

Anadolu Efes predvođen odličnim Šarićem po deseti puta osvojio Turski kup

Branimir Korać • nedjelja, 22.02.2015.
Anadolu Efes predvođen odličnim Šarićem po deseti puta osvojio Turski kup
Foto: EPA

Nakon što ga je prošle godine Bobby Dixon dokrajčio u posljednjim sekundama, Anadolu Efes stigao je do jubilarnog desetog trofeja pobjednika Turskog kupa. U finalu je bio bolji od Fenerbahče Ülkera 70:60...

Predvođen raspoloženim Darijem Šarićem, Anadolu Efes osvojio je trofej pobjednika Turskog kupa. U finalnom dvoboju protivnik je bio Fenerbahče Ülker, a momčad Dušana Ivkovića bila je bolji protivnik i zasluženo je slavila.

Prošle godine Bobby Dixon je bio junak Karsiyake kojoj je donio pobjedu u finalu baš protiv Efesa 66:65, no ovaj put istanbulska momčad ipak je podigla trofej.

Fenerbahče je imao velikih problema sa šutom i glavne karike nisu napadački odigrale na očekivanoj razini. Andrew Goudelock šutirao je 0/6 za dva poena i 1/4 za tricu dok je Nemanja Bjelica za dva šutirao 2/7 i 1/6 za tricu.

Takva obrana omogućila je Anadolu Efesu da se odvoji i stvori prednost te u završnici uspije ju zadržati i podigne trofej.

Na drugoj strani raspoložen je bio hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji je za 30 minuta ubacio 17 poena (3/6 za dva, 2/4 za tri, 5/5 slobodna) i tome dodao devet skokova i dvije asistencije, a osim njega Nenad Krstić ubacio je 13 poena (4/7) uz 12 skokova.

Fenerbahče je predvodio Jan Vesely s 13 poena (4/9) i devet skokova dok je Luka Žorić dodao jedan skok i dva promašena šuta iz igre za deset minuta.

"Ovo je bio vrlo težak turnir, ali smo zaslužili pobjedu. Tri meča smo dobili u tako kratko razdoblju i ovaj trofej će nam biti samo motiv više za još bolji rad. Ovo nam je šesta utakmica u 13 dana, moramo se sada što prije oporaviti jer iz iskustva znam da igrači počinju padati nakon kup susreta u veljači ili ožujku", rekao je Ivković.

Turski kup, finale:
Anadolu Efes - Fenerbahče Ülker 70:60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2015. u 09:56
    Dario-igrač za trofeje! Samo neka nastavit tako. Jedva čekam EP u Zagrebu.
    Obrisan korisnik
  • serieA23.02.2015. u 15:18
    dario kada je gusto preuzima odgovornost...trebao bi imati više slobode i u repki
    serieA
  • Obrisan korisnik23.02.2015. u 08:25
    Šarić je igrač za trofeje. Opet se dokazao u odlučujućoj utakmici.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2015. u 21:04
    76ersi su napravili dobru stvar puštanjem MCW-a, dečko je jednostavno preloš šuter i gubi previše lopti.. nadam se da će Embid biti zdrav u nastavku karijere i da će pokupiti još dva odlična igrača na naredna drafta pa da Šarić dođe kao šlag na tortu.. kamo sreće da uzmu i Hezonju pa prve godine... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2015. u 20:30
    Rođeni pobjednik, što drugo reći... Kad je gusto i kad treba, Šarke uvijek odigra najbolje.
    Obrisan korisnik