Tenis

Sreća pomazila Bornu Ćorića, uskočio u glavni turnir umjesto Kohlschreibera

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.02.2015.
Sreća pomazila Bornu Ćorića, uskočio u glavni turnir umjesto Kohlschreibera
Foto: EPA

Premda je posustao na završnoj kvalifikacijskoj prepreci, Borna Ćorić zaigrat će u glavnom turniru u Dubaiju.

Borna Ćorić, mlada hrvatska teniska nada, iskoristio je otkazivanje njemačkog tenisača Philippa Kohlscreibera, koji je u zadnji čas prekrižio svoj nastup u Dubaiju.

Ćorić je uskočio na njegovo mjesto kao lucky loser, najbolje plasirani tenisač među svima koji su izgubili u drugom, posljednjem kvalifikacijskom kolu.

Tada je poražen od Francuza Martina 3:6, 7:6 (5), 6:7 (5).

Ždrijeb je u prvom kolu Dubaija Ćorića spojio s tuniškim predstavnikom Malekom Jazirijem, 72. na ATP ljestvici. Pobjednika tog susreta čeka bolji iz dvoboja Goffin - Baghdatis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2015. u 13:28
    nemoj pričat ako ne znaš: Rather than automatically selecting the highest-ranked loser in qualifying to enter the draw, the ATP has now instituted a process of random selection.
    Obrisan korisnik
  • Josippo24.02.2015. u 10:33
    I zbilja je imao mnogo srece da na ovako velikom turniru igra protiv jazirija u prvom kolu, pa Goffin ili Baghdatis , Goffin ima problemam sa ledima a Baghdatis ima vec dugo da nije bas u formi. Velika sansa. Ali bit ce tesko. Ipak mu fali konstantnost, sto je normalno u tim godinama.
    Josippo
  • Josippo24.02.2015. u 10:28
    nije istina da se izvlaci lucky loser, to je samo na Grand Slamu, na ATP turniru upada najbolji rangirani gubitnik kvalifikacija. Autor je sve TOCNO napisao.
    Josippo
  • teniosac23.02.2015. u 23:17
    ima lijepu priliku za proći prvo kolo,Jaziri nije pretežak protivnik..
    teniosac
  • Obrisan korisnik23.02.2015. u 20:36
    ovdje se vidi nepoznavanje dotičnog autora: lucky loser pravilo promijenilo se ove sezone, najbolji renking poraženog ne znači i ulazak u glavni turnir, već se uzmu dva najbolja i nasumično izabere jedan, znači ćorić je imao dosta sreće
    Obrisan korisnik