Tenis

Mirjana Lučić-Baroni bez problema do drugog kola WTA turnira u Acapulcu

Branimir Korać • utorak, 24.02.2015.
Mirjana Lučić-Baroni bez problema do drugog kola WTA turnira u Acapulcu
Foto: EPA

WTA turnir u Acapulcu počeo je dobro za Mirjanu Lučić-Baroni koja je lakoćom svladala Španjolku Laru Arruabarrenu u susretu prvog kola. Tek nešto više od sat vremena bilo je potrebno hrvatskoj igračici za pobjedu...

Deset godina mlađa Španjolka Lara Arruabarrena nije uspjela svladati Mirjanu Lučić-Baroni u susretu prvog kola WTA turnira u Acapulcu.

Nakon što ju je svladala prije tri godine u Miamiju u dva seta, Lučić-Baroni učinila je to i u Acapulcu, ovaj put slavivši još lakše za svega 72 minute bez da je protivnici pružila pravu priliku.

Arruabarrena je bila u vodstvu vrlo kratko, uzela je prvi gem u meču, ali nakon toga Lučić-Baroni radi seriju od četiri gema u nizu i stvara prednost u prvom setu koju nije ispustila. Nešto više se mučila na servisu za meč za završetak posla, ali uspjela je iskoristiti treću set loptu i uzeti set sa 6:3.

U drugom setu Španjolka je izdržala do njegove sredine. Imala je vodstvo 3:2, ali nakon toga ponovno kreće serija Lučić-Baroni koja radi ponovno 4:0 i dolazi do pobjede 6:3, 6:3.

Hrvatska tenisačica iskoristila je pet od sedam break prilika dok je Arruabarrena imala njih tri i dvije iskoristila.

Drugo kolo Lučić-Baroni donosi još jednu Španjolku, a protivnica će joj biti Maria-Teresa Torro-Flor s kojom se susrela jednom prije pet godina u Palermu i slavila s dva puta po 6:4. Torro-Flor je do drugog kola došla tijesnom pobjedom protiv Madison Brengle.

WTA Acapulco, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Lara Arruabarrena (Španjolska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac24.02.2015. u 10:52
    veterani su nam trenutno u najboljoj formi..
    teniosac