Tenis

Borna Ćorić nakon tri seta i gotovo dva sata borbe prošao u drugo kolo turnira u Dubaiju

Mihaela Bradovski • utorak, 24.02.2015.
Borna Ćorić nakon tri seta  i gotovo dva sata borbe prošao u drugo kolo turnira u Dubaiju
Foto: FaH

Nakon što je kao lucky loser ušao u glavni ždrijeb ATP turnira u Dubaiju poslije otkaza Philippa Kohlschreibera, Borna Ćorić upisao je startnu pobjedu i izborio mjesto u drugom kolu...

Poraz od Fabricea Martina u kvalifikacijama Dubaija nije ostavio traga na Borni Ćoriću. Mladi hrvatski tenisač uspješno je prošao prvo kolo glavnog turnira.

U njega je ušao zahvaljujući odustajanju Philippa Kohlschreibera, a prvo kolo donijelo mu je dvoboj protiv 72. igrača svijeta Maleka Jazirija iz Tunisa.

Jaziri je ove godine upisao dvije pobjede u glavnom turniru Australian Opena, svladao je Mihaila Kukuškina i Edouarda Roger-Vasselina, međutim to su mu i jedine pobjede ove sezone. Gubio je od Souze, Kyrgiosa, Istomina, Harrisona i Tomića, a sada ga je svladao i Ćorić.

Prošle godine u finalu Challengera u Izmiru Ćorić je slavio u tri seta i to nakon što je izgubio drugi u tie-breaku. Ovaj put on se morao vraćati iz zaostatka jer je Jaziri bio taj koji je uzeo prvi set.

Ćorić je u meč ušao s 3:0, ali Jaziri je napravio preokret i uzeo prvi set sa 7:5 da bi u naredna dva seta Borna bio uvjerljiv na svojem početnom udarcu i izborio prolaz dalje.

U drugom kolu igrat će protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je bio bolji od Davida Goffina, Belgijca postavljenog za osmog nositelja.

ATP Dubai, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Malek Jaziri (Tunis) 5:7, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac24.02.2015. u 22:46
    protiv Baghdatisa bude mirniji u glavi..
    teniosac
  • Obrisan korisnik24.02.2015. u 17:33
    Priliku dobio, priliku iskoristio. Sada moze igrati bez psih. pritiska a tad je jos sve moguće.
    Obrisan korisnik
  • serieA24.02.2015. u 17:08
    bravo borna,nakon razoćaravajućeg poraza trebalo se je i mentalno se dići
    serieA
  • Josippo24.02.2015. u 16:00
    sa malo srece umjesto katastrofe od turnira nakon gubitka od 350tog igraca svijeta se sve pretvorilo u super turnir, velikih 50(5+45) bodova i 26.000 USD i super sansa za jos 45 bodova jer Baghdatis jest favorit ali Borna najbolje igra kad je drugi favorit a ne on, jer kad je on favorit igra cesto... [više na forumu]
    Josippo