Tenis

Hrvati u četvrtfinalu Acapulca: Karlović preskočio i Lajovića, Lučić-Baroni Španjolku

Borna Rupnik • četvrtak, 26.02.2015.
Hrvati u četvrtfinalu Acapulca: Karlović preskočio i Lajovića, Lučić-Baroni Španjolku
Foto: EPA

Ivo Karlović ponovno je odigrao meč u tri seta te stigao do četvrtfinala u Acapulcu, a isti je uspjeh ostvarila i Mirjana Lučić-Baroni.

Nakon pobjede nad Rusom Gabašvilijem, hrvatski tenisač Ivo Karlović pobijedio je i Srbina Dušana Lajovića, 78. igrača svijeta te će se boriti za polufinale turnira u Meksiku.

Karlović je ovoga puta izgubio prvi set, no uzvratio je u drugom, da bi u trećem nakon 0:1 nanizao šest uzastopnih gemova i riješio sve dileme oko pobjednika.

U četvrtfinalu će igrati protiv Amerikanca Ryana Harrisona, koji je izbacio trećeg nositelja, Bugarina Dimitrova.

Uspješna je bila i Mirjana Lučić-Baroni, koja je nakon više od dva sata igre u Acapulcu pobijedila Španjolku Maria-Teresu Torro-Flor i također se domogla četvrtfinala.

Lučić-Baroni izgubila je prvi set u tie-breaku, u drugom je jednom oduzela servis protivnici za poravnanje, a u trećem setu, u kojemu je bilo čak sedam breakova, stigla je do pobjede.

Sljedeća joj je protivnica treća nositeljica, 30. igračica svijeta, Francuskinja Caroline Garcia.

ATP Acapulco, drugo kolo:
I. Karlović (Hrvatska, 6) - D. Lajović (Srbija) 3:6, 6:3, 6:1

WTA Acapulco, drugo kolo:
M. Lučić-Baroni (Hrvatska) - M. Torro-Flor (Španjolska) 6:7 (5), 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg26.02.2015. u 10:11
    Jeste li promjetili da Ivo igra sve manje tie breakove? Uzme protivniku servis i po dvaput u jednom setu! Doktor Ivo vise ne secira protivnike nego ih kasapi
    interreg
  • interreg26.02.2015. u 10:09
    Nisam znao da je u zenskom tenisu dozvoljeneo igrati igrati sam protiv dvije protivnice: Matrija Teresa i Torro Flor :-))) A Ivo je cudo! Jos ce uci i u top 20 !
    interreg
  • PosedarskiVitez26.02.2015. u 09:53
    Covjek od 35 (skoro 36),ima 7 pobjeda zaredom,a vjerujem da ide i 8,to je jednostavno sportski fenomen,Ivo naklon do poda :)
    PosedarskiVitez
  • teniosac26.02.2015. u 09:48
    Mirjana me je sinoć držala budnim jako dugo,stalno je vodila i stalno je protivnicu vraćala u igru,srećom je ipak znala kako pobjediti i sebe i nju..bravo Mirjana..a Karlović je ko vino..što stariji to bolji..a polufinale mu je na papiru najbliže od svih naših..Harrison ipak nije Dimitrov..
    teniosac