Tenis

Ćorić u četvrtfinalu Dubaija, Baghdatis predao u drami tie-breaka trećeg seta

Branimir Korać • srijeda, 25.02.2015.
Ćorić u četvrtfinalu Dubaija, Baghdatis predao u drami tie-breaka trećeg seta
Foto: EPA

Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju. U drugom kolu igrao je protiv Marcosa Baghdatisa koji nije izdržao u pravoj drami te je predao u tie-breaku trećeg seta...

Iza Borne Ćorića je jedan od najnapornijih mečeva u njegovoj seniorskoj karijeri. U drugom kolu turnira u Dubaiju igrao je protiv Marcosa Baghdatisa i prošao dalje nakon dva sata i 57 minuta velike borbe. Na kraju je Baghdatis zbog grčeva morao predati meč kod 4:4 u 13. igri trećeg seta.

Iako je Cipranin u posljednje vrijeme u dobroj formi, Ćorić se nije predao i stvorio mu je dosta problema. prvi set je uzeo, zatim izgubio drugi da bi se u trećem vraćao iz teške situacije.

U prvom setu obojica igrača teško su držala svoj servis, ali Ćorić je konstantno bio u prednosti i uzeo set. Na servisu za set Ćorić je spasio još jednu break loptu i zatim stigao do seta sa 6:4.

Drugi set donio je sličnu sliku sa zamijenjenim ulogama. Imao je Baghdatis prednost da bi Ćorić propuštao break lopte u dva gema do kraja seta te je Cipranin uspio poravnati na 1:1 u setovima.

Bio je to uvod u dramu četvrtog seta gdje je Ćorić bio na koljenima, ali se vratio. Baghdatis je imao prednost od dva breaka, vodio je s 4:1, ali Ćorić se uspio vratiti. Na servisu Cipranina za meč kod 5:4 uspio je doći do 15:40 i potpuno se vratiti u meč te na kraju izboriti 13. igru.

I tamo je Baghdatis pobjegao, otišao je na 4:1 da bi Borna uspio poravnati na 4:4 poslije čega je Baghdatis odlučio prekinuti mučenje i predati mladom hrvatskom tenisaču meč.

U dramatičnom dvoboju svaki igrač je realizirao šest break lopti od čega Ćorić iz 13 pokušaja, a Baghdatis iz 12.

Četvrtfinale Ćoriću donosi dvoboj protiv Andyja Murraya koji je svladao Portugalca Sousu. Inače Murraya Čorić pamti iz Davis Cup susreta u Umagu gdje je debitirao u reprezentaciji u susretu prvog dana.

ATP Dubai, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, LL) - Marcos Baghdatis (Cipar) 6:4, 3.6, 6:4 predaja Baghdatis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo26.02.2015. u 10:45
    Da se nije toliko izcrpio u zadnja tri meca po tim vrucinama pustinje mozda bi bio trunak sanse protiv Murraya. makar u prvom setu cemo vidjeti koliko je jos daleko/blizu od vrha. to su mecevi iz kojih se najvise uci. Ima srece sto ce igrati sa murrayom pa sa djokovicem u davis cupu.
    Josippo
  • teniosac26.02.2015. u 09:38
    jedva čekam tekmu s Murrayem,ne nadam se pobjedi ali da vidim koliko može protiv takvoga,srećom sam danas u prilici gledati..
    teniosac
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 02:13
    pa trebali bi ti priznati, oklada je točna
    Obrisan korisnik
  • Pijanec25.02.2015. u 23:40
    Kako je lijep osjecaj kad zaokruzis over nakon 2. seta. Kad ono... -.-
    Pijanec
  • Obrisan korisnik25.02.2015. u 23:27
    Čestitke Borni, a čudan meč svakako. Zet odigra 200 poena i da ne može odigrati zadnja 2-3, stvarno čudno. Pa 99 % tenisača bi u takvoj situaciji na koljenima ako treba odigralo pa onda predalo sljedeći meč, ali ovo...Ne znam što reći, ali to je Baghdatis, ikona u kladioničarskim krugovima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik