Rukomet

Rukometaši Nexea uvjerljivo poraženi na europskom gostovanju kod Eskilstune Guif

Danijela Lemaić • nedjelja, 08.03.2015.
Rukometaši Nexea uvjerljivo poraženi na europskom gostovanju kod Eskilstune Guif

Rukometaši našičkog Nexea ove su nedjelje otputovali u Švedsku kako bi snage odmjerili s Eskilstuna Guifom u sklopu četvrtog kola Kupa EHF. Prvi susret ove dvije momčadi završio je bez pobjednika, a u drugom dvoboju bolji su bili rukometaši Eskilstune koji su tako preuzeli drugo mjesto na tablici natjecanja i pomrsili planove Našičana.

Eskilstuna Guif - Nexe 33:24 (17:12)

Kup EHF-a, skupina D, 4.kolo:
ESKILSTUNA - SD Eskilstuna
Suci: Alvarez Mata/Bustamante Lopez (Španjolska)

Eskilstuna Guif: Eđvarđsson, Lucau; Akerman 2, E. Andersson 1, Östlund 7, Blank, R. Andersson 2, Ekman, Gustavsson, Tholin 6, Pettersson 5, Lindgren 1, Freiman 4, Ingolfsson 5
Trener: Kristjan Andresson

Nexe: Lelić, Juzbašić; Gadža, Crnić, Mrđenović 1, Barišić Jaman 1, Tomas, Jurjević 5, Sokolić, Nuić, Božić Pavletić 1, Sakić 4, Vegar 2, Oroz, Çelebi 8, Herceg 2
Trener: Zdenko Kordi

Sedmerci:Eskilstuna Guif 4/5, Nexe 1/3
Isključenja: Eskilstuna Guif 6 minuta, Nexe 10 minuta

Momčad iz Našica nakon što je osigurala šesto mjesto u SEHA GSS ligi koje vodi na završni turnir okrenula se novom europskom susretu. U četvrtom kolu Kupa EHF tražila je drugu pobjedu koja bi ju dovela korak bliže četvrtfinalu natjecanja, a slavlje je pokušala izboriti kod švedske Eskilstune Guif. Našički rukometaši dobro poznaju suparnike s kojima su snage odmjerili prije samo tjedan dana kod kuće, a taj je dvoboj završio bez pobjednika (29:29). Momci Zdenka Kordija tako su na sjever Europe stigli u želji da se kući vrate s punim plijenom, ali u tom naumu zaustavili su ih suparnici koji su tako po isteku 60 minute upisali prvu europsku pobjedu i preuzeli drugo mjesto na tablici skupine D.

Vrlo dobro susret otvara Nexe koji preko Marina Vegara i Cana Celebija stvara vodstvo od 2:0. Prvi pogodak za gostujuću ekipu stigao je u drugoj minuti utakmice nakon što siguran biva Viktor Östlund. Novi napad ne iskorištava Nexe stoga Eskilstuna u trećoj minuti poravnava na 2:2. Započela je tada igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do 15. minute utakmice kada Nexe iskorištava promašaj domaćina te zgodicima Josipa Božića Pavletića i Tibora Jurjevića odlazi na +2 (9:7). Vodstvo Našičana nije se dugo zadržalo te je Eskilstuna nakon isključenja Celebija uspjela izjednačiti, a potom i prešla u minimalno vodstvo (10:9) što je bio znak za trenera Kordija da pozove minutu odmora.

Ni time-out nije pomogao Nexeu da učvrsti obranu i posloži napad, a to su domaći rukometaši kaznili s dva laka pogotka i vodstvo +3 (12:9). Biva potom siguran s linije sedam metara Celebi za 10:12, no tada je ponovno stao našički napad, a Eskilstuna je nastavila pronalaziti put do Nexeove mreže te je u 28. minuti povela 15:10. Nakon četiri minute bez gola post kod hrvatskih igrača prekida Marko Mrđenović za 11:15, ali do isteka 30. minute domaći igrači ponovno su prednost povećali na +5 (17:12).

U nastavak susreta nešto bolje ulazi Eskilstuna koja već nakon tri minute igre u drugom dijelu ima +6 (19:13). Nanizale su se tada greške kod obje ekipe, a potom put do mreže nakon tri minute nalazi Celebi koji pogađa za 14:19. Stečenu prednost domaći rukometaši držali su sve do 44. minute dvoboja kada nakon novog promašaja Nexea Rickard Akermann odvodi švedsku ekipu na +6 (22:16). Nexe više nije pronašao snage da pojača tempo i pokuša sustići protivnika koji je do posljednjeg sučeva zvižduka prednost povećao na devet golova stoga je konačan rezultat bio 33:24 u korist domaćina.

Eskilstunu Guif je do slavlja vodio Viktor Östlund sa sedam pogodaka, a jedan manje upisao je Mathias Tholin. U našičkim redovima istaknuo se Can Celebi s osam golova, dok je Tibor Jurjević suparničku mrežu zatresao pet puta, a Marin Sakić četiri puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!