Nogomet

Video: Fenerbahče golom Kuijta svladao Galatasaray i vratio dramu u tursko prvenstvo

Branimir Korać • nedjelja, 08.03.2015.
Video: Fenerbahče golom Kuijta svladao Galatasaray i vratio dramu u tursko prvenstvo
Foto: EPA

Nakon 23. kola turske Superlige, situacija na vrhu ljestvice pošteno se zagužvala. Tri momčadi s vrha gotovo su u potpunosti poravnate i očekuje nas luda završnica sezone...

Nakon što je Bilićev Bešiktaš sretno prošao gostovanje kod Sivasspora i uzeo sva tri boda, očekivao se istanbulski derbi koji je mogao dosta toga odlučiti. Galatasarayu je pobjeda značila odvajanje od Bešiktaša na tri boda te od Fenerbahčea na čak sedam bodova, dok je pobjeda Fenera potpuno komplicirala prvenstvo.

To se i dogodilo. Fenerbahče je bio bolji protivnik, više je prijetio i na kraju je ipak zasluženo odnio sva tri boda koja su ga potpuno vratila u borbu za naslov prvaka.

Trenutak odluke dogodio se u 81. minuti kada je Mehmet Topal uočio Dirka Kuijta samog na suprotnoj strani, Nizozemac je kratko povukao loptu i s ruba 16 metara pogodio bliži kut gola Muslere.

U sljedećem kolu najlakši posao trebao bi imati Bilićev Bešiktaš koji na svom stadionu dočekuje davljenika Erciyesspor, Galatasaray igra derbi protiv četvrtoplasiranog Basaksehira, a Fenerbahče ide u goste Genclerbirligiju.

Tursko prvenstvo, 23. kolo:
Fenerbahče - Galatasaray 1:0

Ljestvica:
1. Galatasaray 51
2. Bešiktaš 51
3. Fenerbahče 50
4. Basaksehir 39
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2015. u 01:10
    zanimljiva utrka ovdje,3 kluba u bod
    Obrisan korisnik