Tenis

Ana Konjuh dobro otvorila kvalifikacije u Indian Wellsu pobjedom protiv Radwanske

Branimir Korać • utorak, 10.03.2015.
Ana Konjuh dobro otvorila kvalifikacije u Indian Wellsu pobjedom protiv Radwanske
Foto: EPA

123. igračica svijeta Urszula Radwanska nije zaustavila Anu Konjuh na početku kvalifikacija u Indian Wellsu. Mlada hrvatska tenisačica bila je bolja u dva seta...

Više od dva sata trajala je borba između Ane Konjuh i Urszule Radwanske u prvom kolu kvalifikacija u Indian Wellsu. Konjuh je na kraju odnijela pobjedu u tijesnom meču sa 6:4, 7:6 i tako se plasirala u drugo kolo kvalifikacija.

U njihovom trećem međusobnom dvoboju Konjuh je došla do druge pobjede. Prvi put slavila je u Fed Cupu 2013,. godine kada je ostvarila prvu zvučniju pobjedu u seniorskoj karijeri, a Radwanska je uzvratila prošle godine na US Openu pobjedu u tri seta.

Ovdje je Konjuh bila bolja, u ključnim trenucima imala je više mirnoće i sa 6:4, 7:6 prošla je u drugo kolo.

U prvom setu Konjuh je preokrenula zaostatak od 4:2 i s četiri gema u nizu uzela set da bi se i u drugom setu vratila iz istog minus, ali ovaj put u tie-breaku završila posao. Radwanska je tu propustila tri set lopte i na kraju s 11:9 završila s nastupom u Indian Wellsu.

Poljakinja ove sezone ima dva četvrtfinala u koja je došla iz kvalifikacija i to u Aucklandu gdje ju je zaustavila Lauren Davis te prošli tjedan u Monterreyu gdje je bolja bila kasnija pobjednica Timea Bacsinszky.

U drugom kolu kvalifikacija Konjuh će igrati protiv Čehinje Lucie Hradecke s kojom se nije ranije susretala. Hradecka je u prvom kolu svladala Aleksandru Panovu sa 6:4, 2:6, 6:4.

WTA Indian Wells, kvalifikacije, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 8) - Urszula Radwanska (Poljska) 6:4, 7:6(9).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Pearl Jam10.03.2015. u 11:26
    bravo Ana!
    Pearl Jam
  • teniosac10.03.2015. u 11:20
    Hradecka će biti lakši protivnik od Radwanske..ajde Ana..
    teniosac