Nogomet

Bilić u Belgiji, Vida u Engleskoj, Kalinić "cilja" i Ajax, povratnik Perišić čeka Kovačića

Borna Rupnik • četvrtak, 12.03.2015.
Bilić u Belgiji, Vida u Engleskoj, Kalinić "cilja" i Ajax, povratnik Perišić čeka Kovačića
Foto: Kristijan Komarica

Nakon Lige prvaka, na rasporedu je i Europska liga, a prve utakmice osmine finala nude nekoliko vrlo zanimljivih ogleda - i nastupa hrvatskih nogometaša.

Pod posebnim će povećalom hrvatskih ljubitelja nogometa biti novi izazov za Slavena Bilića, trenera Bešiktaša, koji se nakon izbacivanja Liverpoola u prošlom kolu mora obračunati i s belgijskim Club Bruggeom.

Nikola Kalinić svoju će golgetersku formu - postigao je tri pogotka u zadnje tri utakmice - testirati i pred svojim navijačima protiv Ajaxa, dok Perišićevom Wolfsburgu u goste dolazi Kovačićev Inter.

Perišić bi u dvoboju s Talijanima mogao ući s klupe te tako obilježiti svoj povratak poslije ozljede aduktora, a Brozović u Europskoj ligi nema pravo nastupa za Nerazzurre.

Domagoj Vida i njegovi Kijevljani gostuju u kasnijem terminu na Goodison Parku, dok Milan Badelj s Fiorentinom čeka talijanski okršaj protiv Rome. Obje se momčadi bore za visoke pozicije u Serie A te će kao dobri poznanici sastati i u europskom okruženju.

Talijani, koji u osmini finala imaju čak pet klubova, pratit će i Napoli koji će bez Ivana Strinića odmjeriti snage s moskovskim Dinamom, a još jedan "nacionalni" susret jest i onaj španjolski, Villarreala i Seville.

Prva utakmica večeri bit će odigrana u Rusiji, gdje Zenit iz Sankt Peterburga ugošćuje Torino.

Europska liga, osmina finala, prve utakmice:
Zenit - Torino (18:00)
Club Brugge - Bešiktaš (19:00)
Dnipro - Ajax (19:00)
Wolfsburg - Inter (19:00)
Everton - Dynamo Kijev (21:00)
Fiorentina - Roma (21:00)
Napoli - Dinamo Moskva (21:00)
Villarreal - Sevilla (21:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!