Zimski sportovi

Video: Capitalsi zaustavili Bruinse, Ottawi treća pobjeda u nizu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 16.03.2015.
Video: Capitalsi zaustavili Bruinse, Ottawi treća pobjeda u nizu

Nedjelja u NHL-u započela je matinejom u Pittsburghu koja je pružila pravi show. Wingsi su uzeli dva boda, a domaćini izgubili drugi put u dva dana. Rangersi su izdržali napade Panthersa, kao i Hurricanesi napade domaćina u Columbusu. Bluesi i Capitalsi su zaključali svoje mreže, prva momčad Pacifica bila je bolja od Predatorsa, a Senatorsi su odigrali jedini susret koji nije završio u regularnom dijelu i osigurali i drugi bod...

Spektakularni gubitak kontrole kroz prve dvije trećine obilježio je susret za domaćine u Consol Energy centru, a gosti su uz izvanrednog Petra Mrazeka na vratima odigrali gotovo savršenu utakmicu kao odgovor na katastrofalni trud i rezultat od dana prije. Wingsi su pet puta progurali pak iza leđa Pittsburghovog vratara; četiri iza Marc-Andre Fleuryja, a jedan iza Thomasa Greissa; prije nego su domaćini sredinom zadnje trećine uspjeli po prvi puta u dvije utakmice i dva dana postići pogodak. Kapetan Sidney Crosby vratio se u postavu i bio jedan od rijetkih u redovima domaćina spreman igrati, dok je Jevgenij Malkin izostao. Wingsi su bili u punom sastavu, a osim fenomenalnog Mrazeka (42 obrane) istaknuli su se Teemu Pulkkinen s dva gola, Marek Židlicky s golom i dvije asistencije i kapetan Henrik Zetterberg s golom i asistencijom. Obje momčadi su skupile 78 kaznenih minuta, a najveći dio njih je otišao na nesportsko ponašanje Pensa.

Florida Panthersi su napadali iz svih raspoloživih pozicija u Madison Square Gardenu, no Cam Talbot je branio sve do sredine zadnje trećine, a nakon primljenog jednog gola zadržao je minimalno vodstvo do kraja susreta stavivši goste u nešto težu poziciju na tablici. Panthersi nakon poraza zaostaju šest bodova za wild card pozicijom doigravanja. James Sheppard doveo je domaćine u prednost pred kraj prve trećine, a branič Matt Hunwick udvostručio ju je svojim prvim golom sezone.

Neupečatljiva prva trećina završila je powerplay golom domaćina, a gosti su iskoristili prvi odmor za podizanje razine igre i u drugoj trećini unutar šest minuta postigli tri gola. Uz njihova tri, 'Lumbus je zabio jedan u istom vremenskom okviru, a u zadnjoj trećini u kojoj su se domaćini probudili i pritisnuli vrata Antona Khudobina odoljeli su napadima i zadržali minimalno vodstvo. Petom pobjedom u deset susreta Canesi su prekinuli niz od tri poraza, a na ljestvici su odmah iza Jacketsa koji se unatoč svim ozljedama ove sezone i dalje trude završiti na što boljem mjestu.

Andrew Hammond doveo je Ottawu do još jedne pobjede koja san o doigravanju drži na životu. S 27 obrana i sva tri zaustavljena kaznena udarca zadržao je Philadelphiju na jednom bodu, a Senatorse približio Bruinsima na pet bodova uz utakmicu manje. Jean-Gabriel Pageau doveo je domaćine Saddledomea u vodstvo na početku druge trećine, a sedam minuta kasnije Jakub Voraček je 21. golom sezone poravna rezultat. Jedini uspješno izveden kazneni udarac bio je Bobby Ryanov kao treći pokušaj Sensa.

Jake Allen po četvrti puta ove sezone zaključao je svoja vrata, a Vladimir Tarasenko odlučio je susret u igri 4-na-4 na početku zadnje trećine. Kapetan Starsa Jamie Benn krivo je pročitao namjeru Tarasenka, prestao ga pokrivati, a 23-godišnjem Rusu nije puno više trebalo za prvi i pobjednički pogodak utakmice. Alexander Steen dodao je još jedan preko Karija Lehtonena, a T.J. Oshie pronašao je praznu mrežu. Bluesi su ostali na čelu Centrala, a Starsi se nalaze u sve težoj situaciji za doigravanje – šest bodova zaostaju za Jetsima koji drže posljednju kartu.

Braden Holtby došao je do osmog shutouta sezone, a Capitalsi su s dva paka iza leđa Tuukke Raska ponovno preuzeli prvo wild card mjesto od Bruinsa. Domaćini Verizon centra nisu davali gostima iz Bostona puno prilika i sve pogreške na ledu sveli su na minimum dok je kapetan Aleksandr Ovečkin, iako se nije upisao na semafor, vodio momčad ka pobjedi. Prvi gol postigli su Capitalsi u igri s igračem više, a drugi 20 minuta kasnije bio je prvi ovosezonski Natea Schmidta. Nicklas Backstrom asistirao je na oba gola i preuzeo klupsko prvo mjesto po broju asistencija s njih ukupno 419.

Anaheim Ducksi su jedanaesti puta ove sezone preokrenuli susret u kojem su bili u rezultatskom manjku nakon dvije trećine. U jako lošoj drugoj trećini gosti iz Nashvillea došli su u vodstvo od dva gola, a Ducksi su kao posve druga momčad izašli na led u trećoj i s četiri pogotka riješili utakmicu. Kyle Palmieri i Nate Thompson izjednačili su i preokrenuli susret unutar 35 sekundi deset minuta prije kraja.

NHL

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 1:5 (0-1 Sheahan, 0-2 Pulkkinen; 0-3 PPG Židlicky, 0-4 Zetterberg; 0-5 Pulkkinen, 1-5 Perron)

New York Rangers – Florida Panthers 2:1 (1-0 Sheppard;; 2-0 Hunwick, 2-1 Pirri)

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 2:3 (1-0 PPG Foligno; 1-1 PPG Faulk, 1-2 Hainsey, 2-2 Hartnell, 2-3 Malone)

Dallas Stars – St. Louis Blues 0:3 (;; 0-1 Tarasenko, 0-2 PPG Steen, 0-3 EN Oshie)

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 2:1 SO (; 1-0 Pageau, 1-1 Voraček;;; 2-1 Ryan)

Washington Capitals – Boston Bruins 2:0 (1-0 PPG Carlson; 2-0 Schmidt;)

Anaheim Ducks – Nashville Predators 4:2 (; 0-1 Beck, 0-2 PPG Josi; 1-2 Getzlaf, 2-2 Palmieri, 3-2 Thompson, 4-2 PPG Fowler)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!