Košarka

Odlični Kruno Simon predvodio Lokomotiv do nove pobjede i velike prednosti uoči uzvrata

Branimir Korać • srijeda, 18.03.2015.
Odlični Kruno Simon predvodio Lokomotiv do nove pobjede i velike prednosti uoči uzvrata

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Eurokupa, a najbolji rezultat na uzvrat nosi Lokomotiv Kuban koji je slavio u gostima kod Uniksa uz odličan nastup Krune Simona...

Valencia - Himki 75:76

Valencia na kraju može biti zadovoljna što je prvi susret protiv Himkija završila samo s minus jedan. Himkiju se dogodila slična stvar kao protiv Zenita u osmini finala, ponovno je imao visoku prednost i u završnici ju je prosuo. No i tada je u svoju dvoranu odnio vodstvo kao i ovaj put.

Marko Popović nije ulazio u igru kod gostiju dok je Krešo Lončar kod domaćina igrao epizodnu ulogu. Nastupio je 12 minuta i za to vrijeme ubacio dva poena (1/3 za dva) i uhvatio dva skoka uz dvije asistencije.

Rusi su pobjedu odnijeli ponajviše zahvaljujući raspoloženom Tyreseu Riceu koji je cijelim tijekom susreta bio igrač prevage, a na kraju je i sačuvao prednost na strani gostiju.

Utakmicu je završio s 27 poena (9/15) i pet asistencija dok su po 12 poena dodali Petteri Koponen (4/10) i Paul Davis (6/11). U domaćem sastavu Sam van Rossom ubacio je 15 poena (5/9), a Luke Harangody 12 poena (5/7).

Uniks Kazan - Lokomotiv Kuban 78:87

Lokomotiv iz Kubana stigao je do čak 20. uzastopne pobjede u Eurokupu svladavši u gostima Uniks. Iako su gosti doputovali značajno oslabljeni neigranjem Derricka Browna i Anthonyja Randolpha, nastavili su pobjedničku seriju.

Dvije velike serije bile su ključne, prvo serija 9:0 u završnici prvog dijela koja je omogućila Lokomotivu preuzimanje vodstva i kontrole nad rezultatom, a zatim serija 12:1 s kojom su gosti poveli 62:51 i po prvi puta došli do dvoznamenkaste prednosti.

U zadnjoj četvrtini vodili su i s 15 razlike, a Uniks je uspio samo spustiti zaostatak na jednoznamenkastu razliku.

Po broju poena istaknuo se Malcolm Delaney koji ih je ubacio 23 (6/13), no po učinku je ipak prvo ime bio naš Kruno Simon koji je na parketu proveo 38 minuta i ubacio 18 poena (4/6 za dva, 2/5 za tri, 4/5 slobodna) uz po sedam skokova i asistencija. U domaćem sastavu Keith Langford ubilježio je 19 poena (8/13), a Sergej Bikov 14 (6/12) uz pet asistencija.

Paris Levallois - Banvit 67:65

Očekivano tvrda prva utakmica između Parižana i Banvita. Na papiru vjerojatno najneatraktivniji par ponudio je rezultatsku neizvjesnost, a iako je Paris Levallois slavio u ovom dvoboju, očekuje ga vraški težak posao u Turskoj.

Banvit je vrlo neugodan na svom parketu i kao takav može biti zadovoljan ovim rezultatom. Uspio je zatvoriti napadački skok domaćina koji je jako oružje svih francuskih momčadi i tako stvoriti pretpostavku za dobar rezultat.

Pobjedu Francuzima donio je Mike Green ubačajem 0.8 sekundi prije kraja susreta, a Amerikanac je ujedno upisao i 11 asistencija.

Blake Schilb upisao je 12 poena (5/12), Maleye N'Doye dodao je 11 poena (4/6), a Sharrod Ford deset poena (3/4) i osam skokova. Kod Banvita Vladimir Dragičević ubacio je 16 poena (7/8) uz devet skokova, a Sammy Mejia 13 poena (5/11) uz šest skokova.

Herbalife Gran Canaria - Pinar Karsiyaka 76:66

Cedevitin krvnik u Eurokupu momčad Gran Canarije, nastavlja u pobjedničkom ritmu. U četvrtfinalu igra protiv čvrste Karsiyake koja će imati neugodnu zadaću na svom parketu.

Deset razlike za Gran Canariju nije nedostižna prednost, ali Španjolci su vrlo kvalitetan protivnik i Karsiyaki će trebati sjajna večer i bučna pomoć s tribina.

U ovom susretu mogla je i bolje proći, sredinom posljednje četvrtine zaostajala je samo dva razlike, ali domaćin predvođen Albertom Oliverom upisao je dvoznamenkastu prednost.

Oliver je na kraju ubacio 17 poena (7/12) dok je Kyle Kuric dodao 14 (6/19) uz pet skokova. Kod Karsiyake Juan Palacios ubacio je 18 poena (7/11) uz šest skokova, a Bobby Dixon 14 poena (5/14) uz šest asistencija i pet skokova.

Foto - BC Valencia

Eurokup, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Valencia75:76Himki
Uniks Kazan78:87Lokomotiv Kuban
Paris Levallois67:65Banvit
Herbalife Gran Canaria76:66Pinar Karšiyaka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2015. u 02:05
    Bravo Kruno!
    Obrisan korisnik