Nogomet

Vulić: "Zasluženo idemo dalje", Štimac: "Naredne utakmice odlučit će budućnost kluba"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.03.2015.
Vulić: "Zasluženo idemo dalje", Štimac: "Naredne utakmice odlučit će budućnost kluba"
Foto: FaH

Zadar je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Kupa visoko poražen na svom travnjaku od Splita s 4:1, a momčad Zorana Vulića tako je stigla do povijesnog plasmana u polufinale...

Prvi susret u Parku mladeži završio je pobjedom Splita 1:0 i Zadrani su se nadali da mogu u Stanovima doći do dovoljne pobjede i prolaza. Susret je trebao biti odigran početkom mjeseca, međutim zbog natopljenog travnjaka je odgođen, a u odgođenom dvoboju Splićani su bili bolji.

"Uvijek je teško svladati Zadar na njegovom terenu, a posebno je teško doći do ovako uvjerljive pobjede. Mi smo tražili što raniji pogodak jer smo znali da će nam onda biti lakše i tako je i bilo. Pokazali smo na kraju da smo bolja momčad i da zasluženo idemo u polufinale Kupa", komentirao je Zoran Vulić.

Vulića u polufinalu očekuje dvoboj protiv Hajduka, ali prije toga u prvenstvu mora odraditi posao protiv Lokomotive.

"Hajduk nam je svima drag klub, posebno meni čije sam dijete, no ja sam profesionalac i učinit ću sve za prolaz. U subotu nas očekuje susret protiv Lokomotive u Parku mladeži što će biti vrlo težak dvoboj. Ta nam je utakmica jednako važna kao i ova u Zadru i dolazi nam u nezgodnom trenutku nakon tri teške utakmice u samo sedam dana."

Igor Štimac mogao je samo čestitati Zoranu Vuliću i Splitu, a okreće se prema onome važnijem, borbi za opstanak u prvoj ligi.

"Već nakon pogotka Mršića sve je bilo riješeno. Nama sada slijedi utakmica protiv Slaven Belupa koja je naša utakmica godine. Pod svaku cijenu moramo doći do pobjede jer nas nakon toga očekuju gostovanja kod Lokomotive, Splita i Osijeka dok u Stanove dolazi Dinamo. Mislim da će se kroz te utakmice odrediti budućnost kluba."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!