Rukomet

Sjajan Karačić predvodio Vardar do četvrtfinala, odlični Buntić u velikoj borbi Kielcea i Montpelliera

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • subota, 21.03.2015.
Sjajan Karačić predvodio Vardar do četvrtfinala, odlični Buntić u velikoj borbi Kielcea i Montpelliera
Foto: EPA

Uzvratni susreti osmine finala Lige prvaka donijeli su ove subote nove zanimljive dvoboje u kojima je Montpellier svladao i dobro namučio Kielce, no ipak nije uspio osigurati svoje mjesto među najboljih osam momčadi Europe, dok je Veszprem još jednom uvjerljivo slavio nad La Riojom. Prava borba na kraju dana odvijala se u Skoplju gdje je Vardar okrenuo minus od šest pogodaka te je velikim slavljem nad Wislom Plock stigao do četvrtine finala natjecanja.

Vive Tauron Kielce - Montpellier 31:33 (14:15)

Drugi susret osmine finala donio je zanimljiv dvoboj između Kielcea i Montpelliera, a poljski sastav pred domaćom je publikom branio četiri pogotka prednosti iz prvog susreta. Iako su Francuzi dali sve od sebe kako bi sustigli Kielce, na kraju su slavili tek s dva gola više stoga je ekipa Talanta Dujšebajeva osigurala četvrtfinale ukupnim rezultatom 60:58. Utakmica je krenula u vrlo izjednačenom tonu i obje su ekipe pokazale da se ne misle lako predati stoga je u šestoj minuti na semaforu stajalo 2:2. Ubrzao je tada Montpellier tempo te je preko Dragana Gajića otišao na +2 (5:3), a do novog poravnanja dolazi u 15. minuti kada siguran biva Denis Buntić za 6:6. Izjednačena igra nastavila se sve do posljednje minute prvog dijela dvoboja kada Issam Tej omogućava Montpellieru da na odmor otiđe s pogotkom prednosti (15:14).

Drugo poluvrijeme dobro su otvorili gosti koji se u samo šest minuta nastavka preko raspoloženog Boruta Mačkovšeka, Teja i Gajića odvajaju na +5 (20:15). Igrači Kielcea nisu dopustili da se francuska ekipa dodatno odvoji, pojačali su tempo te su u 49. minuti utakmice preko Manuela Štrleka, Ivana Čupića i Julena Aguinagaldea smanjili zaostatak na 22:24. Do isteka vremena na terenu se odvijala velika borba, a Montpellier je držao dva pogotka više sve do posljednjeg sučeva zvižduka kada je na semaforu stajalo 33:31 za goste. Kod Montpelliera se istaknuo Diego Simonet s 11 pogodaka, dok je njih osam dodao Issam Tej. U redovima Kielcea najbolji je bio Denis Buntić sa sedam pogodaka, Manuel Štrlek i Ivan Čupić dodali su po jedan, Željko Musa se nije upisao u listu strijelaca, dok je Marin Šego obranio tri lopte.

Veszprem - Naturhouse La Rioja 37:31 (18:15)

Nakon što je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka momčad mađarskog Veszprema zasjala na terenu u Španjolskoj te je slavila 31:23, na svom je također pružila dobru igru te je svoje mjesto među osam najboljih momčadi Europe osigurala novim uvjerljivim slavljem, ovoga puta sa šest pogodaka razlike. Boljom se u gostima pokazala ekipa La Rioje koja se dobrano potrudila kako bi zaustavila Renata Sulića na crti, no sjajan Veszpremov napad ipak nije uspjela zaustaviti. Iako su Španjolci korak uspijevali održati ve do 7:7, vrijeme je potom bilo za novo lagano domaće odvajanje koje do odlaska na odmor prelazi u sigurnih 18:15.

Nastavak je donio igru sličnu prvome poluvremenu uz dobar španjolski start kada gostujuća momčad ponovno puše za vrat svome suparniku te stiže na 22:23 da bi ubrzo poravnala i na 26:26. No, u posljednjih 15 minuta susreta Veszprem pokazuje što sve zna i umije, gostujući rukometaši lagani padaju i domaćin samo puni mrežu svoga suparnika za konačno slavlje 37:31. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Momir Ilić s deset postignutih pogodaka, Renato Sulić dodao je njih sedam, a u strijelce se s jednim pogotkom upisao i hrvatski vratar Mirko Alilović, dok je najbolji kod La Rioje bio Pedro Rodriguez s deset golova, a Miguel Sanchez dodao je pet golova.

Vardar - Wisla Plock 31:20 (14:10)

Do velikog slavlja stigla je momčad makedonskog vratara pred preko pet i pol tisuća svojih navijača u Skoplju gdje je, nakon poraza 26:32 u prvome susretu osmine finala Lige prvaka, pokazala što sve zna i umije te je pobjedom s odličnih 11 pogodaka razlike osigurala četvrtinu finala natjecanja. Odlično u susret ulazi domaćin koji odmah upisuje sigurnih 3:1, dok gosti u samome početku susreta bivaju pod dojmom atmosfere u Skoplju. Krenula je tada velika borba za četvrtfinale Lige prvaka, čvrste su bile obrane na obje strane, no efikasniji je ipak bio domaći napad koji ubrzo upisuje vodstvo 10:6 da bi do odlaska na odmor Vardar zadržao četiri pogotka prednosti (14:10).

Nije trebalo dugo da u nastavku Vardar dodatno ubrza ritam i sustigne minus iz prvoga susreta, posebice predvođen još čvršćom obranom te sve boljim Arpadom Šterbikom. U nešto više od 14 minuta u nastavku gostujuća je momčad uspjela postići tek jedan pogodak pa tako domaća momčad odlazi na 21:11, a iako se Poljaci trude te mijenjaju svoju obranu, ne uspijevaju pronaći rješenje za svog suparnika te na koncu bivaju poraženi 20:31. Odličan je kod Vardara bio Alex Dujšebajev s devet pogodaka, Sergej Gorbok zabio je njih osam, Igor Karačić sedam, Arpad Šterbik sakupio je 11 obrana, Peter Angelov dvije, dok su se kod Wisle Plock istaknuli Mariusz Jurkiewicz, Dan Emil Racotea i Adam Wisniewski s po tri gola, Rodrigo Corrales i Marcin Wichary zaustavili su svaki po šest lopti.

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - uzvrati

Veszprem37:31La Rioja
Kielce31:33Montpellier
Vardar Skoplje31:20Wisla Plock
Barcelona29:22Aalborg Handball
Kiel33:28Flensburg
Paris Saint-Germain23:22Dunkerque
Szeged31:29Rhein-Neckar Löwen
KIF Kolding23:21RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - uzvrati

Veszprem37:31La Rioja
Kielce31:33Montpellier
Vardar Skoplje31:20Wisla Plock
Barcelona29:22Aalborg Handball
Kiel33:28Flensburg
Paris Saint-Germain23:22Dunkerque
Szeged31:29Rhein-Neckar Löwen
KIF Kolding23:21RK Zagreb

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.03.2015. u 00:17
    bojim se da će i zagreb wislinim putem
    Obrisan korisnik