Tenis

Borna Ćorić nakon dva i pol sata borbe odnio pobjedu protiv Haider-Maurera

Branimir Korać • četvrtak, 26.03.2015.
Borna Ćorić nakon dva i pol sata borbe odnio pobjedu protiv Haider-Maurera
Foto: EPA

Puno borbe i s protivnikom i sa sobom imao je Borna Ćorić u prvom kolu Miamija. Dva i pol sata trajao je meč protiv Andreasa Haider-Maurera iz kojeg je Borna na kraju ipak izašao kao pobjednik...

Repriza ždrijeba iz Indian Wellsa nije bila sretna za Mirjanu Lučić-Baroni koju je po drugi puta svladala Alison Riske, ali zato je za Bornu Ćorića. Ćorić je stigao do još jedne pobjede i to ponovno protiv Andreasa Haider-Maurera.

U Indian Wellsu bilo je to lakše, slavio je u dva seta s dva puta po 6:4, no u Miamiju bilo je sve samo ne lagano. Dva i pol sata trajala je borba, Borna nije igrao na visokoj razini, ali je ipak u ključnim trenucima pokazao da je bolji igrač od Haider-Maurera.

U prvom setu Ćorić je igrao vrlo loše, nije imao nikakve šanse i uz puno pogrešaka poklonio je set Haider-Maureru. Austrijanac je to razdoblje igre dobio sa 6:1, no onda se Ćorić počeo buditi.

Iako je i dalje bilo dosta oscilacija i frustracija, ljutnje na samog sebe i velikih promašaja, Borna je uspio preokrenuti meč. U drugom setu došao je do breaka već u drugom gemu i do kraja seta zadržao prednost da bi u probleme ušao na početku trećeg seta.

Ponovno je Austrijanac stekao prednost i otvorio set s 3:0 da bi se Ćorić uspio vratiti kod 4:2. Stigao je do 0:40 vrlo kvalitetnim gemom i iskoristio drugu break loptu.

Vrlo brzo potpuno je okrenuo situaciju, došao je i do servisa za meč koji nije iskoristio i otišlo se u 13. igru. Tamo se uspio odvojiti i privesti meč kraju te izboriti prolaz sa 7:3.

U drugom kolu očekuje ga Belgijac David Goffin.

Miami, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Andreas Haider-Maurer (Austrija) 1:6, 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10827.03.2015. u 21:24
    Borna je najavio želju/cilj da na kraju godine uđe u Top 50. Kako sad izgleda, on će u lipnju već biti tamo ;-) Samo trpaj i udri, mali.
    narada108
  • interreg27.03.2015. u 13:31
    Samo gazi Borna! Trcati i udarati loptu znaju svi ali pobjede donosi glava. Bravo!.
    interreg
  • Obrisan korisnik27.03.2015. u 09:58
    On nije teniska buducnost, nego vec sad Atp sadašnjost. Treba biti jasno i s neutralnog vidika kakvo je on osvježenje za tenis općenito. Taj prolaz u trece kolo nije nebitan, ali pada u drugi plan kada se gleda s koliko psihičke snage Borna ulazi u svaki meč... Osim toga, koliko je teško ispuniti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • andjel26.03.2015. u 22:26
    siguran sam da može u treće kolo pa i četvrto do nishikorija, a nadam se da i hoće.
    andjel
  • teniosac26.03.2015. u 21:36
    protiv Goffina će morati biti puno bolji ali protiv boljih on i igra bolje,nadam se prolazu u treće kolo..
    teniosac