Nogomet

Kovač: "Norveška radi sve momčadski i moramo što prije zabiti da bi bilo lakše"

Branimir Korać • petak, 27.03.2015.
Kovač: "Norveška radi sve momčadski i moramo što prije zabiti da bi bilo lakše"
Foto: FaH

Optimizam uoči prvog susreta hrvatske nogometne reprezentacije u 2015. godini osjeti se na svakom koraku. Izbornik Niko Kovač i igrači vjeruju u uspjeh i očekuju pobjedu protiv Norveške...

Mateo Kovačić definitivno propušta susret protiv Norveške, ali ostali koji su se pojavili na okupljanju su u kadru za nastup. Neće biti potrebe za poštedom bilo koga i Niko Kovač kreće s najjačim snagama.

"Mandžukić je blizu svojih 100 posto, Luka Modrić je odradio trening i rekao da može igrati od prve minute, Vida je također sve izdržao. Što se tiče Modrića, jasno je da mu nedostaje ritam utakmica, ali mislim da je za njega bolje da krene od prve minute nego da kreće s klupe. Imali smo planove i u slučaju ozljeda i neigranja nekih igrača, no sada nam je sve jasno. Nema potrebe za eksperimentiranjem. Moram pohvaliti i one koji neće početi u utakmicu, svi vrhunski rade i samo tako možemo prema naprijed."

Kovač ne očekuje otvoren nastup Norveške već vjeruje da će Norvežani tražiti svoju priliku iz kontranapada.

"Mislim da će se prije povući nego što će nas napasti. Nama bi bilo drago da nas napadnu, ali ne vjerujem da će mijenjati nešto u čemu su uspješni. Probali su to promijeniti protiv Italije pa su izgubili. Trkački su vrlo kvalitetni i tu ćemo morati dobro parirati. Nemaju veliku zvijezdu već sve rade momčadski, jako su disciplinirani i morat ćemo što prije zabiti pogodak da bi nam bilo lakše."

Izbornik je upoznao i Martina Odegaarda od kojeg Norvežani očekuju velike stvari u budućnosti.

"Veliki je talent poput našeg Alena Halilovića. Jako je kvalitetan, ima odličnu lijevu nogu i dobar je tehničar. Međutim još uvijek se vidi da je mlad i tek se treba dokazati u seniorskom nogometu, ali siguran sam da će biti zvijezda Norveške i Real Madrida."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!