Nogomet

Prosinečki: "Bili smo pod ogromnim pritiskom, ali smo uspjeli ispuniti zacrtano"

Branimir Korać • nedjelja, 29.03.2015.
Prosinečki: "Bili smo pod ogromnim pritiskom, ali smo uspjeli ispuniti zacrtano"
Foto: FaH

Robert Prosinečki debitirao je na klupi Azerbajdžana pobjedom u susretu protiv Malte. Hrvatski stručnjak nakon susreta isticao je pod kolikim se pritiskom našla njegova momčad...

Prvi kvalifikacijski dvoboj Roberta Prosinečkog kao izbornika prošao je uspješno. Azerbajdžan je ugostio Maltu i stigao do očekivane pobjede 2:0. Hrvatski stručnjak zadovoljan je rezultatom posebno jer su njegovi igrači bili pod velikim pritiskom.

"Zadovoljan sam utakmicom. Istina da je bilo pojedinih trenutaka kada smo trebali igrati bolje, ali rezultat 2:0 je zadovoljavajući. Znali smo da će se protivnik okrenuti prema obrani i na igračima je bio veliki pritisak jer su imali četiri poraza u nizu. Na kraju smo ispunili zacrtano, rano smo stigli do pogotka i to nam je pomoglo", rekao je Prosinečki.

Malta je u pojedinim trenucima drugog poluvremena igrala bolje, ali domaćin je u pravo vrijeme vratio kontrolu nad utakmicom u svoje ruke.

"Malta nije lagan protivnik i to su dobro vidjeli Hrvatska i Italija. U drugom poluvremenu nekih 15-ak minuta bila je bolja, ali uspjeli smo vratiti stvari na svoj mlin. Žao mi je zbog ozljede Aleskerova, ušao je jako dobro u utakmicu i nadam se da nije ništa ozbiljnije."

Malta je bila dobro proučena, postojao je i plan B u slučaju poravnanja.

"Naravno da smo imali i pričuvno rješenje u rukavu da je Malta slučajno izjednačila. Nije važno o čemu se radi jer ćemo možda posegnuti za tim protiv Norveške. Maltežane smo proteklih mjeseci dobro proučili, a sada se okrećemo Norveškoj. Imamo dovoljno vremena za pripremu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2015. u 19:05
    Bravo Robi.
    Obrisan korisnik