Košarka

Draper: "Nisam još odlučio hoću li igrati za reprezentaciju, vidjet ćemo kakvo će biti fizičko stanje"

Mihaela Bradovski • utorak, 31.03.2015.
Draper: "Nisam još odlučio hoću li igrati za reprezentaciju, vidjet ćemo kakvo će biti fizičko stanje"
Foto: EPA

Jedan od dvojice Amerikanaca na koje Velimir Perasović računa ovog ljeta, Dontaye Draper, još nije siguran hoće li biti u stanju odazvati se pozivu u reprezentaciju. Obavio je razgovor s Velimirom Perasovićem i vrijeme će pokazati koliko će moći...

Dontaye Draper i Oliver Lafayette kandidiraju za jedno "internacionalno" mjesto u hrvatskoj reprezentaciji na Eurobasketu kojem je suorganizator. Međutim, Draper još uvijek nije odlučio hoće li biti na raspolaganju izborniku Perasoviću.

"Još nisam odlučio, ali vrlo brzo hoću. Već sam razgovarao i s izbornikom Velimirom Perasovićem jer ga ne želim zavlačiti. U Efesu naporno treniramo i moram vidjeti u kakvom stanju će biti koljena i Ahilove tetive", pojasnio je Draper za Večernji list.

Draper dodaje kako se često sjeti Cedevite i nada se povratku jednog dana, a posebne pohvale poslao je Aci Petroviću koji je danas predsjednik Cibone, a u Cedevitu ga je doveo kao trener.

"On je moj najdraži trener. Pronašao me je u Veroliju i doveo u Cedevitu gdje mi je dao veliku slobodu te je najzaslužniji što sam danas tu gdje jesam. Od prvog dana je tražio da budem agresivan, nama Amerikancima je teško prilagoditi se na europsku košarku, ali Aco mi je puno pomogao."

Iako je među najnižim igračima u Euroligi, Draperu to nije problem. "Naprotiv, to mi je samo dobra motivacija. Uvijek sam bio najmanji, ali zato i najbrži i onaj koji se može svuda provući."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2015. u 23:01
    Koliko sam ja shvatio iz teksta počeo je trenirat nakon ozljede i poanta teksta je da neće se odazvati ako nije spreman. To mi se čin korektno s njegove strane jer ako nije spreman bolje da igraju oni koji su spremniji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2015. u 08:59
    ne moramo..... a ipak moramo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.04.2015. u 08:44
    ne moramo imat amera...a sad je i prava prilika da se s tom praksom raskrsti - ovak će ispast da o draperu ili nedajbože lafayettu ovisi hoće li igrat za repku ili ne??? ma dajte, pa takav pristup repki bi kod domaćih igrača odmah rezultirao zahvalom i odbijenicom, a kamoli kod stranca kojem bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kvrga31.03.2015. u 18:13
    Ako već moramo imati amera, onda Draper uvijek prije Lafayettea.
    Kvrga