Zimski sportovi

Hrvatska u Domu sportova dočekuje Sloveniju u provjeri uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo

Sportnet • utorak, 07.04.2015.
Hrvatska u Domu sportova dočekuje Sloveniju u provjeri uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska muška seniorska reprezentacija počinje dobivati svoju konačnu formu i lagano ulazi u završni dio priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B. U sklopu toga će danas u 19 sati u zagrebačkom Domu sportova odigrati pripremnu utakmicu protiv uvijek jake i raspoložene, olimpijske momčadi, Slovenije.

''Zadovoljan sam kako teku pripreme, napredujemo. S obzirom da su neki igrački tijekom sezone igrali u slabijim ligama, morali smo nekako izbalansirati momčad da svi dođu na istu ili bar približnu razinu. Koliko smo u tome uspjeli vidjet ćemo u pripremnoj utakmici, a nakon nje ćemo odlučiti tko će od igrača putovati na SP-a, a tko neće'', rekao je izbornik Don MacLean.

Reprezentaciji su se početkom travnja priključili i prošlogodisnji kapetan Dario Kostović, Nathan Perkovich, Saša Martinović, Andy Sertich, Geoff Waugh, Ryan Kinasewich i Andrew Murray, a ovog tjedna će se priključiti i Kenny MacAulay. Pripreme i SP će pak propustiti vratar Michael Ouzas (ozljeda) te napadači Adam Naglich (ozljeda) i Joel Prpic (profesionalne obaveze).

''Vidim da su se neke stvari u dvorani izmijenile otkako sam prošli put bio ovdje, recimo svlačionice koje su odlične, ali osjećaj iz vremena kada sam igrao ovdje za Medveščak i za reprezentaciju nije se promijenio. Ostao je isti. Lijepo se vratiti u Zagreb'', ispričao je Andy Sertich koji je na Uskrsni ponedjeljak odradio prvi trening s reprezentacijom, dodavši:

''Iako sam se tek sada pridružio momčadi, cijelo ovo vrijeme sam individualno radio na svojoj formi kako bih došao spreman. Ovako na prvu, čini mi se da imamo dobru postavu, a i imamo još tjedan dana da se dovedemo do savršenstva. Vjerujemo u sebe i imamo velika očekivanja, kako od pripremne utakmice, tako i od svjetskog prvenstva.''

Prvi korak na putu do Eindhovena je večerašnja pripremna utakmica protiv Slovenije, zemlje s velikom hokejskom tradicijom čiji su klubovi već više od pola stoljeća rivali s klubovima iz Hrvatske. Ljubitelji sporta i hokejski sladokusci imat će večeras priliku vidjeti vjerojatno najbolju reprezentaciju Hrvatske u povijesti kako odmjerava snage s reprezentacijom Slovenije koja je prije samo godinu dana na svojem olimpijskom debiju došla do četvrtfinala Olimpijade u Sočiju. Osim tog uspjeha, slovenska reprezentacija dosad je nastupila na 22 svjetska prvenstva, od toga su sedam njih bila u Elitnoj grupi u kojoj će igrati i ove godine te imaju šest zlatnih medalja osvojenih u Diviziji I. Sastav s kojim će izbornik Matjaž Kopitar doći u Zagreb neće biti u potpunosti onaj s kojim će ove godine nastupiti na SP-u Elitne divizije jer neki igrači još uvijek odrađuju klupske obveze, ali bit će tu bivši medveščakovci i stari miljenici zagrebačke publike Robert Kristan, Gašper Krošelj i Marcel Rodman.

''Slovenija je iznimno jaka reprezentacija u bilo kojem sastavu da dođe. Riječ je o olimpijcima, o iskusnoj momčadi. Znam da nam je u prirodi da uvijek želimo pobjedu, bilo da igramo natjecateljsku ili prijateljsku utakmicu, ali meni kao treneru u ovom trenutku bit će važnije kako ćemo odigrati cijelu utakmicu, kako ćemo odigrati sistem na kojemu smo radili ovih par tjedana, hoćemo li ga se držati ili ne, te da vidim kako dečki funkcioniraju zajedno i koliko su spremni za idući tjedan kada nas očekuju važne utakmice na SP-u. U ovoj utakmici sa Slovenijom pokušat ćemo svim igračima koji se trenutno nalaze na pripremama dati priliku da igraju'', rekao je izbornik MacLean.

Osim što će ovo biti dobra provjera za Hrvatsku uoči odlaska u Eindhoven, ovo će ujedno biti i dobra prilika navijačima da na simboličan način isprate reprezentativce na Svjetsko prvenstvo.

''Nadam se da će nas navijači doći podržati u velikom broju. To nam puno znači s obzirom da nas neće moći bodriti na tribinama u Eindhovenu. Mogu im obećati zanimljivu utakmicu unatoč tome što je pripremna. Svi znamo kakvu kvalitetu ima Slovenija i bit će nam to dobra provjera za SP. Ako odigramo utakmicu u egalu i odradimo ono što je potrebno zbog SP-a, onda se nećemo morati bojati rezultata u Eindhovenu'', zaključio je vratar Mate Tomljenović.

Ulaznice za pripremnu utakmicu Hrvatska – Slovenija moguće je kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, a na dan utakmice i na blagajni Doma sportova (blagajna se otvara 3 sata prije susreta). Cijena ulaznice iznosi 20,00 kn.

Hrvatska na SP-u Divizije I Grupe B, koje se održava u nizozemskom Eindhovenu, nastupa od 13. do 19. travnja, a suparnici će joj biti Velika Britanija, Nizozemska, Litva, Estonija i Koreja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!