Rukomet

Vujović: "Ambiciozni smo, ne bojimo se nikoga i dat ćemo sve od sebe da zagorčamo Barceloni"

Iz Kutije šibica:Danijela Lemaić • utorak, 07.04.2015.
Vujović: "Ambiciozni smo, ne bojimo se nikoga i dat ćemo sve od sebe da zagorčamo Barceloni"
Foto: FaH

Rukometaše PPD Zagreba očekuje najvažniji dvoboj sezone, naime, u sklopu četvrtfinala Lige prvaka u neosvojenu zagrebačku Arenu stiže Barcelona. Na konferenciji za medije dvoboj s najboljim španjolskim klubom najavili su trener Veselin Vujović te kapetan Zlatko Horvat.

Momčad PPD Zagreba zaključila je regionalnu sezonu trećim mjestom te se okrenula najelitnijem europskom klupskom natjecanju u kojem će u sklopu četvrtfinala snage odmjeriti s Barcelonom. Hrvatski prvak plasirao se među osam najboljih ekipa nakon dvije sezone izbivanja te s mladom momčadi, gotovo u potpunosti domaćom, želi pomrsiti račune jednoj od najjačih ekipa Europe.

"Pozivam navijače da u Arenu dođu pola sata ranije"

Interes za ulaznice za utakmicu protiv Barcelone je velik, a trener Vujović zamolio je sve ljubitelje rukometa da u Arenu Zagreb stignu barem pola sata ranije i podrže igrače već tijekom zagrijavanja, ali i da pritom uživaju u pripremljenom programu koji će zasigurno biti veliko iznenađenje: "Molio bih publiku da dođe ranije na utakmicu te da ne dolazi minutu prije dvoboja. Kada se dvorana puni, još tijekom zagrijavanja, čini mi se kako naši momci to vide i proradi im adrenalin te samim time im je početak utakmice lakši i bolje uđu u susret. Imamo i poseban program otvaranja, malo iznenađenje, stoga pozivam sve da dođu barem pola sata ranije u Arenu."

"Također, pozivam navijače da nas dođu podržati u utorak, 14. travnja, u 18 sati u Kutiju šibica na hrvatski derbi kada ćemo snage odmjeriti s Nexeom", na kraju je Vujović pozvao navijače i na utakmicu Lige za prvaka.

Trener Veselin Vujović za početak je prokomentirao protivnika: "Sigurno je da je to vrlo važan događaj za hrvatski sport te za cijeli klub. Ambiciozni smo, ali ne bolesno ambiciozni. Znamo s kime igramo i kakva je kvaliteta Barcelone. Respektiramo protivnika, ali ga se ne bojimo. Nismo se do sada nikoga uplašili i nismo od nikoga izgubili na našem terenu. Barcelona je odličan sastav koji je formiran da bude prvak Europe. U vrhu je europskog rukometa. Prošle sezone se malo okliznula, ali ove godine ide punim gasom k tom cilju. Na tom cilju joj se ispriječio PPD Zagreb i dat ćemo sve od sebe da joj zagorčamo život."

"Moja ideja je da odigramo našu najbolju utakmicu, da vidimo kakav nam je domet te da vidimo možemo li igrati protiv takve ekipe. Nama su ostala dva koraka do sna, do Kölna. Prvi korak je u četvrtak, a drugi je deset dana kasnije u Palau Blaugrani. Utakmica protiv Barcelone je velika škola i ispit za moje momke", dodao je Zagrebov strateg o dvoboju s Barcelonom.

Momčad PPD Zagreba statistički ima najbolju obranu u Ligi prvaka što pokazuje i vrlo mali broj primljenih golova, no Vujović se osvrnuo i na efikasan napad Barcelone: "Sraz je to najboljeg napada i najbolje obrane Lige prvaka. Svaka ozbiljna momčad treba imati spremne četiri obrane, dvije vrhunske i dvije alternativne. Trudit ću se da nađemo najbolje rješenje. Velika je stvar što se ekipa Zagreba navikla na mene i na to da donosim odluke vrlo brzo te se oni adaptiraju odlično na to. Možda mi se tijekom utakmice upali lampica za najbolje rješenje, a najvažnije je to da mi ekipa vjeruje."

"Teško je izabrati tri igrača koja neće biti u sastavu, a svi žive za taj dan. Želio bih da mogu prespavati taj detalj, a da netko drugi odluči umjesto mene. Stalno ispitujem postoji li nešto, neka ozljeda ili slično kako bi mi olakšali taj problem. Najvažnije je da oni koji budu u sastavu opravdaju to što su u sastavu te da ne zažalimo što nije netko drugi na terenu", kazao je trener Vujović na pitanje kojih će 16 igrača istrčati na teren Arene Zagreb u četvrtak.

Kapetan PPD Zagreba složio se s trenerom te nadodao: "Čeka nas vrlo atraktivna utakmica. Ipak se igra za Final Four Lige prvaka i svi jedva čekamo početak tog susreta. Atmosfera u ekipi je odlična, vrlo dobro se radi. Iza nas je vrlo težak raspored, naime, imali smo četiri utakmice u osam dana, ali uspjeli smo se odmoriti. Dolazi nam vrhunska ekipa koja želi biti prvak Europe, a mi smo došli kako bi joj zagorčali život. Stvarno se nadam da ćemo u tome i uspjeti te je eliminirati iz ove faze natjecanja. Bit će jako teško, ali kakav god ovdje bude rezultat imamo još utakmicu u Barceloni gdje možemo napraviti podvig o kojem sanjamo, a to je plasman na Final Four."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!