Nogomet

Kek: "Šteta zbog naivno primljenih golova", Mamić: "Uz 20-30 tisuća gledatelja, ovo bi bio spektakl"

Branimir Korać • srijeda, 08.04.2015.
Kek: "Šteta zbog naivno primljenih golova", Mamić: "Uz 20-30 tisuća gledatelja, ovo bi bio spektakl"
Foto: FaH

Dinamo je apsolutno nadigrao Rijeku i svladao je s 2:1 te nosi malu prednost na uzvrat na Kantridu. Matjaž Kek nije bio toliko nezadovoljan igrom svojih igrača, najviše su ga brinuli naivno primljeni golovi...

Matjaž Kek bio je zadovoljan konačnim rezultatom prvog polufinalnog susreta. Iako to nije htio priznati, Rijeka se izvukla s tijesnim porazom nakon što je Dinamo odigrao utakmicu na vrlo visokoj razini.

"Dinamo je imao više šansi, a nama se opet dogodila nesreća da dobijemo naivne golove, naročito taj drugi iz prekida. Ovo je tek prvo poluvrijeme, rezultat je aktivan, ali u nekim trenucima djelujemo stvarno naivno. A i vjerujem da su danas u Dinamu svi zadovoljni kako se sudilo, čeka nas još druga utakmica na Kantridi."

U konačnici je trener Riječana mogao priznati da su Modri bili bolji.

"Malo smo bili prenervozni i prebrzo gubili loptu kada smo je imali u posjedu. Vidi se da imamo problema s nekim igračima koji ne mogu držati ovaj ritam koji je ipak na visokoj europskoj razini. Šteta da nismo zadržali tu prednost koju smo imali, ali Dinamo je imao puno više šansi i objektivno zaslužio pobjedu."

Zoran Mamić imao je itekako dosta razloga za zadovoljstvo. Uz malo bolju realizaciju mogao je već u prvom susretu riješiti pitanje prolaza u finale.

"Čestitam svojoj momčadi na dobroj igri i na zasluženoj pobjedi. Od prve minute smo pokazali da smo puno kvalitetniji i bolji, ali na našu žalost nismo to pretočili u osjetniju razliku, no to je draž nogometa. Vidjeli smo odličnu utakmicu i da je tu bilo 20-30 tisuća gledatelja, bio bi to spektakl. Utakmica je bila puna tempa, dobrih akcija, s puno šansi, ali i jednosmjerna ulica."

I u ovom susretu Modri su igrali s trojicom u zadnjoj liniji što se pokazalo još jednom dobrim izborom.

"S trojicom u zadnjoj liniji igramo više zbog kadrovskih problema nego kao nekakvu taktičku varijantu iako je protiv Rijeke dosta dobro funkcionirao taj sustav. U napadu smo dugo bili bez Soudanija, sada smo ostali bez Juniora, imamo puno izostanaka, ali polako se kompletiramo i nadam se da ćemo imati još novih igrača u kadru za naredne dvije utakmice. Od prije dan-dva više nema ozlijeđenih, svi su u treningu i sada je pitanje hvatanja spremnosti."

Hrvatski nogometni kup

polufinale - prve utakmice

Dinamo2:1Rijeka
Hajduk1:1Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!