Nogomet

Poklepović: "Imali smo bolju igru nego Split, ali ne i dobar rezultat", Vulić: "Hajduk je bio bolji"

Branimir Korać • četvrtak, 09.04.2015.
Poklepović: "Imali smo bolju igru nego Split, ali ne i dobar rezultat", Vulić: "Hajduk je bio bolji"
Foto: Bruno Karadža

Nakon remija Hajduka i Splita u prvom susretu polufinala Hrvatskog kupa, akteri su se složili da je Hajduk bio bolji protivnik i da je zaslužio pobjedu. Shodno tome u taboru Splita vrlo su zadovoljni stečenim rezultatom...

Hajduk je tijekom dvoboja protiv Splita imao inicijativu, stvarao više prilika, ali nije ga pratio rezultat. Zoran Vulić nakon susreta priznao je da je domaćin bio bolji protivnik.

"Moram biti iskren i pošten, Hajduk je bio dominantniji i bolji, ali smo mi svoje prilike dobro realizirali. Mali Rog u zadnjih deset minuta imao je šansu utakmice i da je tu dao gol, pobjednik bi bio odlučen. Ovako nas očekuje neizvjesna utakmica na Parku mladeži gdje je Hajduk radi publike i tamo domaćin. Moramo se odmoriti i razmišljati o sljedećoj utakmici, a to je Zadar."

Za vikend je Split u prvenstvu svladao gradskog rivala na Poljudu i ta je utakmica pokazala gostima da mogu igrati s Hajdukom.

"Istina, ali u ovom susretu nismo bili kakvi smo bili u prvenstvenom dvoboju. Bili smo za nijansu lošiji i prepustili smo inicijativu Hajduku što nas je moglo skupo koštati. Ne smijemo nakon zabijenog gola primiti gol iz auta. Na to sam najviše ljut. Volio bih da smo ga primili na neki drugi način."

U završnici prvog poluvremena Vulić je ostao bez Ante Ercega koji je imao dosta problema s ozljedama.

"Osjetio je aduktor i to će nam biti veliki problem. Na svakoj utakmici izgubimo jednog igrača, izgubili smo Mršića, nekako smo vratili Vidovića, ali izgubili smo Ercega.... Nemamo veliki broj igrača, moramo se pomiriti s time."

Stanko Poklepović bio je zadovoljniji igrom nego rezultatom.

"Nije mi utjeha da smo bili bolji u obje utakmice jer rezultat to ne potvrđuje. Moramo biti svjesni da je to nogomet i vjerovati da ćemo u tom drugom poluvremenu napraviti za nas onaj očekivani dobar rezultat. Treba pohvaliti igrače za zalaganje i da su imali dosta dobrih stvari, ali su imali i individualnih pogrešaka koje su nam svima malo zasmetale. Zadovoljan sam kako se igralo, ali rezultat mi nije po volji."

Hajduk nakon Kupa putuje u Pulu gdje će gostovati kod Istre.

"Svejedno je li kod kuće ili vani, utakmica je svuda jednaka na 100 metara dužine i 70 širine, 11 protiv 11. Igrat ćemo i tamo svoju igri i nastojati doći do pobjede."

Hrvatski nogometni kup

polufinale - prve utakmice

Dinamo2:1Rijeka
Hajduk1:1Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!