Košarka

Cedevita u "nimalo ugodnoj" situaciji: "Ako ćemo odigrati ovako mekano, šanse su nam apsolutno nikakve"

Borna Rupnik • srijeda, 15.04.2015.
Cedevita u "nimalo ugodnoj" situaciji: "Ako ćemo odigrati ovako mekano, šanse su nam apsolutno nikakve"
Foto: FaH

Cedevita je i po drugi puta u Podgorici morala priznati poraz te je Budućnost nadomak plasmana u finale ABA lige. Zagrepčani ipak još ne potpisuju predaju.

Nakon vrlo neizvjesnog prvog dvoboja, Budućnost je s većom razlikom u svoju korist riješila i drugi dvoboj polufinala regionalne lige protiv Cedevite. Trener zagrebačke momčadi Jasmin Repeša potražio je uzroke poraza.

Igor Jovović, trener Budućnosti: "Iako je 2-0 u seriji, tek smo na pola puta. Karavana se seli na gostujući teren, gdje nas očekuju teške utakmice. Imamo psihološku prednost i dvije utakmice gdje smo igrali sjajno. Naročito večeras, kad smo u potpunosti zasluženo pobijedili protiv kvalitetne momčadi".

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, do koje su došli možda i puno lakše nego što su oni sami očekivali. Loše smo otvorili utakmicu, a u trenutku kad smo sredinom druge četvrtine otišli na nekih šest razlike prestali smo igrati. Minutu i pol prije kraja napravili smo dva prekršaja i radili neke alibi-prekršaje, a nismo se adaptirali na sudački kriterij", prenose klupske stranice njegove riječi poslije susreta.

Crnogorci u Zagreb dolaze s velikih 2-0 u džepu. Može li Cedevita do velikog preokreta?

"Ukoliko ćemo odigrati mekano kao što smo odigrali zadnju četvrtinu i ukoliko nećemo imati adaptaciju na jedan takav kriterij igre, naše šanse su apsolutno nikakve. Ukoliko ćemo odgovoriti, onda mislim da još uvijek imamo šanse", odgovorio je Jasmin Repeša.

Prvi strijelac Cedevite u srijedu je bio Nemanja Gordić, koji je prokomentirao:

"Situacija je nimalo ugodna. Mislim da su večeras zasluženo pobijedili. Većim dijelom su oni kontrolirali utakmicu i mislim da smo veću šansu da dobijemo utakmicu imali jučer. Oni su se pokazali dosta tvrđi od nas, dosta agresivniji i, kako bih rekao, košarkaški prljaviji. Mislim da je serija daleko od gotove".

ABA liga, nokaut faza

polufinale

Budućnost VOLI82:81Cedevita
Crvena zvezda73:64Partizan
Budućnost VOLI81:76Cedevita
Crvena zvezda68:70Partizan
Cedevita85:57Budućnost VOLI
Partizan85:95Crvena zvezda
Cedevita88:85Budućnost VOLI
Partizan73:81Crvena zvezda
Budućnost VOLI66:70Cedevita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2015. u 09:23
    Cedevita je truba
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2015. u 08:54
    svi krivi osim njega, čuveni Jasko
    Obrisan korisnik