Košarka

Šarić: "Možemo očekivati bolju Hrvatsku na EP-u, a još uvijek ne znam gdje ću igrati sljedeće sezone"

Borna Rupnik • četvrtak, 16.04.2015.
Šarić: "Možemo očekivati bolju Hrvatsku na EP-u, a još uvijek ne znam gdje ću igrati sljedeće sezone"
Foto: EPA

Dario Šarić vjeruje u dobre partije hrvatske reprezentacije na europskoj smotri u Zagrebu, a nije siguran što mu donosi sljedeća sezona na klupskom planu.

Dario Šarić bio je prvi strijelac Anadolu Efesa u četvrtfinalu Eurolige protiv Real Madrida, kada je turski predstavnik izgubio prvu utakmicu, a nakon izjava novog izbornika Velimira Perasovića u prvi je plan opet stiglo nadolazeće Europsko prvenstvo.

Hrvatska će utakmice grupne faze igrati u Zagrebu. "Možemo očekivati bolju Hrvatsku nego na SP-u u Španjolskoj. Uspijemo li pojačati kemiju u momčadi i ići 100 posto, možemo odigrati veliki turnir", smatra Šarić, prenosi Hina.

U Turskoj je uočljiv njegov napredak unutar momčadi, a dobre igre osigurale su mu i titulu najboljeg igrača studenoga u Euroligi.

"Početak sezone bio mi je težak. Prvi put sam bio izvan Hrvatske. Euroligašku nagradu stvarno nisam očekivao. Ja jednostavno dajem sve od sebe na parketu, a to što sam kao najmlađi igrač osvojio to priznanje čini me ponosnim. Pa ipak, to mi je stvorilo pritisak u idućim utakmicama", kaže Dario Šarić.

Veliko povjerenje ima u svog trenera, iskusnog Dušana Ivkovića: "Kada ti on nešto kaže, znaš zašto ti je to rekao".

Njegove igre prate i Philadelphia 76ersi, no i Šarić prati njih. "Znam da im sezona nije bila dobra. No, imaju puno mladih i talentiranih igrača koji pokazuju da bi mogli biti važni u budućnosti. Također računaju i na igrače s budućih draftova. Vjerujem da ćemo u iduće dvije ili tri godine stvoriti dobru ekipu. Uvjeren sam u to. Ne znam gdje ću igrati sljedeće sezone. Vidjet ćemo. Još uvijek nemam odgovor", zaključio je Šarić, koji ima ugovor s Anadolu Efesom i za iduću sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2015. u 13:35
    Samo se nadam da ti momci neće otkazivati nastupe za repku jednom kad ih NBA tempo dotuče, a onda će medalje biti imperativ jer ovakvu ekipu nismo imali 20 godina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2015. u 07:56
    uz njega Bogdanovića i hezonju virujem da moremo velike stvari napravit
    Obrisan korisnik