Nogomet

Chelsea traži pobjedu za novi korak prema naslovu prvaka, Valencia prijeti Barceloni

Sportnet • petak, 17.04.2015.
Chelsea traži pobjedu za novi korak prema naslovu prvaka, Valencia prijeti Barceloni
Foto: EPA

Kako se bližimo kraju sezone, svaki nogometni vikend je sve zanimljiviji. Borba za naslov prvaka ili barem europske pozicije sve više se zahuktava, a u nekim ligama rasplet je već gotovo poznat...

31. kolo talijanskog prvenstva donosi dva derbija. Najprije će se u subotu navečer susresti prva i druga momčad lige. Lazio, koji ima osam pobjeda zaredom, gostuje kod lidera i još nepotvrđenog prvaka Juventusa, te će Biancocelesti nastojati nastaviti sjajan niz i iskoristiti trenutnu fokusiranost Stare dame na Ligu prvaka.

"Nismo još uvijek osvojili Scudetto, no želimo ga osigurati što je prije moguće i probat ćemo pobijediti Lazio", kazao je Simone Pepe. Drugi, zvučniji derbi igra se na Giuseppe Meazzi gdje je Inter službeni domaćin Milanu. Iako je to možda i najveći talijanski derbi, ovog puta odlučuje tek o devetom ili desetom mjestu.

"Nije to ista utakmica kao što je bila prije nekoliko godina. Ipak, motivacije nam ne nedostaje, Inter je naš najveći rival", ističe Abate. Od klubova koji se bore za europske pozicije Roma i Fiorentina imaju naizgled lagan posao jer ugošćuju momčadi koje su tik iznad zone ispadanja. Napoli također igra s "davljenikom", ali na Sardiniji se malo teže "prošetati" do bodova.

Nogometaši Bayerna neočekivano su se vratili iz Portugala s dva gola zaostatka u četvrtfinalu Lige prvaka, a dodatni potres u klubu bila je ostavka liječničkog tima na čelu s liječnikom Müller-Wohlfahrtom, koji se nije složio s procjenom da su upravo medicinski djelatnici, kroz brojne izostanke, krivi za poraz od Porta. U takvoj situaciji Bavarci odlaze na noge sedmoplasiranom Hoffenheimu, koji se još uvijek nada Europskoj ligi.

Perišićev Wolfsburg, koji se također nije dobro proveo u Europi, imat će nezgodan zadatak kod kuće protiv Schalkea, no sastav iz Gelsenkirchena već četiri kola ne zna za pobjedu. S druge strane, Jedvajev Bayer niže ih kao na traci i bez Spahića, a u Leverkusen im ovoga puta dolazi najslabija momčad proljeća, Hannover.

Po najavi Kloppovog odlaska, Borussia (D) ugostit će davljenika, Lakićev Paderborn, a Borussia (M) u vrlo dobroj formi odlazi u Frankfurt. Olićev HSV iz duboke se krize mora izvlačiti u velikom derbiju njemačkog sjevera, na terenu rivala iz Bremena. Werder je u zadnja četiri kola uzeo samo dva boda, ali Hamburžani nisu nijedan, i pali su na samo začelje. HSV pritom ima najgori napad, a Werder najgoru obranu Bundeslige.

Lyon u nadolazeći vikend ulazi s dva boda više i utakmicom više od drugoplasiranog Paris Saint Germaina, zahvaljujući pobjedi nad Bastijom u odgođenoj utakmici. No, na Gerland dolazi jedan od pretendenata na europske pozicije, Saint Etienne, koji još nije odustao niti od mjesta u Ligi prvaka. Osim toga, gosti su u vrlo dobroj formi i primaju malo pogodaka. No, Lyon ima prvog strijelca lige Lacazettea.

Parižani će u subotu poslijepodne na gostovanje kod Nice, koja igra "šaroliko", a momčad Laurenta Blanca mora se oporaviti od poraza od Barcelone u Ligi prvaka. PSG će biti bez Zlatana Ibrahimovića, koji odrađuje prvu od četiri utakmice suspenzije zbog svojih izjava.

Subašićev Monaco, koji je preskočio Marseille na trećem mjestu, dočekuje Rennes, a Marseille će se za dva uzastopna poraza pokušati iskupiti već u petak navečer, na gostovanju kod Nantesa. Pod posebnim će povećalom biti još susret Lillea i Bordeauxa, a na rasporedu je i susret "otpisanih", Metza i Lensa.

Veliki derbi 33. kola Premiershipa odigrat će u subotu između Chelseaja i Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu. Chelsea ima osam bodova prednosti i utakmicu više od trećeg Uniteda , no porazom u ovom dvoboju zakomplicirao bi si situaciju budući da Bluesima u sljedećem kolu predstoji gradski derbi protiv drugoplasiranog Arsenala. United ima šest uzastopnih pobjeda i nalazi se u odličnoj formi, dok Mourinhova momčad također niže pobjede, ali minimalne. Crveni vragovi nisu slavili nad rivalima iz Londona u posljednjih sedam utakmica. U subotu "učenik" Mourinho neće moći računati na svojeg najboljeg strijelca Diega Costu, a Lous Van Gaal na Michaela Carricka.

Drugopaslirani Arsenal i peti Liverpool svoje utakmice 33. kola protiv Sunderlanda, odnosno Hulla odgodili su zbog obaveza u polufinalu FA kupa. Macnhester City je upisao šest poraza u posljednjih osam utakmicau svim natjecanjima te je od "lovca" na Chelsea pao na četvrto mjesto s Liverpoolom za petama. Svoju poziciju pokušat će učvrtsiti domaćom pobjedom protiv West Hama.

Kramarićev Leicester će treću uzastopnu pobjedu tražiti protiv Swanseaja na domaćem terenu, a Newcastle će seriju od pet uzastopnih poraza pokušati prekinuti pritiv Tottenhama na St. James' Parku.

Dva po mnogima ključna kola u želji Real Madrida da uhvati Barcelonu. Prošlo je donijelo Barcelonino gostovanje kod Seville i pomoć domaćina Madriđanima remijem 2:2. Sada na Camp Nou dolazi Valencia, durig neugodan protivnik koji može stvoriti probleme Barceloni.

Valencia ne igra za Madrid već igra za sebe, bodovi su joj vrlo važni u borbi za treće mjesto s Atleticom koji joj bježi bod. Osim toga zahuktala Sevilla je vrlo blizu, došla je na samo tri boda zaostatka i borba za treće mjesto je vrlo neizvjesna.

Dok će Barcelona odrađivati derbi, Real Madrid u ovom kolu igra na svom travnjaku protiv Malage. Malaga nije bezazlen protivnik, međutim sve osim pobjede domaćina, posebno u ovoj situaciji, bilo bi pravo iznenađenje.

Neugodnu zadaću imat će Mandžukićev Atletico u La Coruni. Domaćin je kvalitetom ispod Atletica, ali je u grčevitoj borbi za ostanak i kao takav opasan. Slično vrijedi i za Sevillu koja putuje kod Granade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2015. u 00:01
    biti će to dobra tekma che-manu.samo da ne bude sudačkih pogrešaka
    Obrisan korisnik