Tenis

Borna Ćorić nakon velike borbe izborio nastup u drugom kolu i hrvatski dvoboj protiv Ive Karlovića

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.04.2015.
Borna Ćorić nakon velike borbe izborio nastup u drugom kolu i hrvatski dvoboj protiv Ive Karlovića
Foto: EPA

Nakon više od dva i pol sata borbe Borna Ćorić uspio je proći u drugo kolo ATP turnira u Bukureštu. U susretu prvog kola svladao je Ukrajinca Serhija Stahovskog...

Više od dva i pol sata borili su se Borna Ćorić i Serhij Stahovski za mjesto u drugom kolu turnira u Bukureštu. Ćorić je na kraju iščupao pobjedu sa 6:2, 6:7, 7:6 u susretu u kojem su obojica imali dosta problema s očuvanjem svojeg servisa.

U prvom setu Ćoriću je to bolje polazilo za reketom i nije nijednom izgubio svoj početni udarac dok je s druge strane napravio dva breaka. Donijelo mu je to ujedno prvi set sa 6:2.

U drugom setu već je bilo više problema. Obojica su se dosta mučili, Stahovski je u tri navrata imao break prednosti, ali sva tri puta Ćorić se vratio te izborio 13. gem. Tamo je presudio jedan mini break i to kod 4:4 nakon čega je Stahovski uzeo drugi set.

Drama se nastavila i u trećem setu gdje je Ćorić bio najbliži breaku kod 2:2 kada je propustio realizirati 0:40, do kraja seta obojica su uspjeli zadržati servis, a Ćorić je u tie-breaku sa 7:2 prošao u drugo kolo.

Drugo kolo donosi nam hrvatski dvoboj, Ćorić će igrati protiv Ive Karlovića. Protivnika u glavnom ždrijebu saznao je i Nikola Mektić kojeg očekuje dvoboj protiv Denisa Istomina.

ATP Bukurešt, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Serhij Stahovski (Ukrajina) 6:2, 6:7(4), 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac20.04.2015. u 20:20
    baš se veselim meču Ćorića i Karlovića,a ni Mektić nije bez izgleda protiv ćudljivog Istomina..
    teniosac