Nogomet

Vlašić: "Sve ovo preokrenuti protiv Splita", Cikalleshi: "Mora se i Splitu negdje vratiti, najbolje protiv Hajduka"

Borna Rupnik • utorak, 21.04.2015.
Vlašić: "Sve ovo preokrenuti protiv Splita", Cikalleshi: "Mora se i Splitu negdje vratiti, najbolje protiv Hajduka"
Foto: Bruno Karadža

U taborima Hajduka i Splita vjeruju kako im će vratiti propušteno u prvenstvenim dvobojima ovog vikenda, a i jedni i drugi slažu se kako bi najbolje bilo da se to dogodi upravo u međusobnom susretu u srijedu.

Lovre Kalinić, prvi vratar Hajduka, ponovno trenira s prvom momčadi nakon ozljede koljena te će biti u konkurenciji za uzvratnu utakmicu polufinala Hrvatskog kupa protiv Splita. Osim Kalinića, treneru Goranu Vučeviću na raspolaganju je ponovno i Dejan Mezga.

Andrija Balić još ne trenira u punom pogonu, Avdija Vršajević odrađuje suspenziju, a poslije iste vraća se Tino Sven Sušić.

"Ako odigramo kao protiv Rijeke, pobjeda protiv Splita neće izostati. Ovaj tjedan je bio turbulentan za Hajduk, pun šokova. Skupili smo se zajedno i ovo bi nas trebalo ojačati", tvrdi za klupske stranice Hajdukov branič Goran Milović.

"Nažalost, protiv Rijeke izostalo je ono najvažnije, a to je rezultat. Uvjeren sam da sve ovo možemo preokrenuti pobjedom protiv Splita. Očekujem da će oni igrati na kontre, a da ćemo mi imati posjed i da ćemo pobijediti na Parku mladeži", dodao je mladi Nikola Vlašić.

S druge strane, Hajduku će prijetiti prije svih albanski napadač Sokol Cikalleshi, jedna od udarnih igli momčadi Splita, koji je protiv Istre 1961 postigao svoj 11. ovosezonski pogodak.

"U zadnje dvije utakmice nam nedostaje sportske sreće, ali mora se i to negdje vratiti, najbolje bi bilo već protiv Hajduka u srijedu. Uvjeren sam da ću igrati još bolje, ali ne želim se previše zamarati statistikom. Volio bih zabiti već u srijedu, taj gol bi sigurno vrijedio više od obične brojke, međutim nije ni bitno tko će zabiti, samo da prođemo dalje", kaže Cikalleshi.

Split će samopouzdano ući u uzvrat na Parku mladeži, pogotovo nakon obećavajućih 1:1 s Poljuda.

"Respektiram Hajduk, oni su vrlo dobra momčad, ali mi smo pokazali da možemo dobiti svakoga. Dodatno samopouzdanje su nam dale ove dvije utakmice s njima, sada je na redu treća, sto posto smo u njoj, odigrat ćemo najbolje što možemo i uvjeren sam da možemo ostvariti svoj cilj. Nema straha za finale ako odigramo kako znamo, kao što smo igrali u zadnje četiri utakmice", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!