Nogomet

Grčkoj prijeti izbacivanje zbog odbijanja ultimatuma Uefe i Fife, neće mijenjati filozofiju novih zakona

Borna Rupnik • četvrtak, 23.04.2015.
Grčkoj prijeti izbacivanje zbog odbijanja ultimatuma Uefe i Fife, neće mijenjati filozofiju novih zakona
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Grčka nogometna sezona tri je puta prekidana zbog nasilja, a tamošnje ministarstvo sporta više ne želi čekati daljnje pokušaje Fife i Uefe.

Europska nogometna federacija i Svjetska nogometna federacija upozorile su Grčki nogometni savez da mu prijete sankcije zbog donošenja zakona o sprječavanju nereda na nogometnim stadionima.

Nakon brojnih incidenata na stadionima i oko njih te trostrukog prekida svih natjecanja, grčka vlada odlučila je donijeti nove propise, suprotno željama Uefe i Fife.

"Nadamo se da će ovo upozorenje natjerati grčku vladu da ponovno razmotri svoje akcije, kako bismo mogli zajednički riješiti probleme u grčkom nogometu", poručio je glavni tajnik Uefe Gianni Infantino, koji tvrdi kako bi novi zakoni prekršili pravila Fife i Uefe o "utjecaju treće strane na nogometne saveze".

Međutim, zamjenik ministra sporta Stavros Kontonis ističe kako će vlada nastaviti zacrtanim putem: "Nećemo promijeniti filozofiju novih sportskih zakona. Nadzor koji su FIFA i UEFA pokušali provesti nad grčkim nogometom nije uspio. Razgovarat ćemo ponovno krajem travnja, ali nećemo pristati ni na kakav ultimatum".

Ukoliko UEFA i FIFA odluče kazniti Grčku, reprezentaciji će biti zabranjeno odigravanje međunarodnih utakmica, uključujući i nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Klubovi u tom slučaju ne bi mogli igrati u europskim natjecanjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz23.04.2015. u 18:16
    Podrška grčkoj vladi, k...čina fufi, a pogotovo uefufi!!!
    sportoz
  • raz_bojnik23.04.2015. u 16:23
    FIFA=MAFIA=UEFA
    raz_bojnik
  • anetisi23.04.2015. u 15:58
    pun mi kuki više ove uefe i fife..koja god država pokreće rješavanje problema u sportu, između ostalog i u nogometu i oko nogometa, odmah se oni dižu na noge kako bi branili "jadne" saveze prema kojima se država ponaša kao maćeha..dovoljno je sjetiti se samo kakvu si pizdariju izveli kad... [više na forumu]
    anetisi
  • cameosis23.04.2015. u 14:37
    pametna odluka grka. neka razbiju hidri zvanoj euns i mzns glavu jednom zauvijek.
    cameosis