Nogomet

Sevilla nije željela produžetke: "Nije bilo ni čudo, ni sreća", Montella: "Promašaji nepotrebno utrošena energija"

Borna Rupnik • petak, 24.04.2015.
Sevilla nije željela produžetke: "Nije bilo ni čudo, ni sreća", Montella: "Promašaji nepotrebno utrošena energija"
Foto: EPA

Sevilla je u Rusiji uspjela ispuniti želju svog trenera, a u polufinale Europske lige plasirala se i Fiorentina, unatoč promašajima protiv Kijevljana.

Andalužani su u St. Peterburg stigli s golom prednosti zahvaljujući preokretu na 2:1 u prvoj utakmici, no Zenit je isti scenarij ponovio pred domaćim navijačima. Na pogodak Bacce za vodstvo Seville odgovorili su Rondon i Hulk.

Ipak, pet minuta prije kraja, Gameiro je zabio za branitelja naslova i spriječio produžetke.

"Nije to bilo čudo, a nije bila ni sreća. Naporno smo radili i borili se. Nisam želio produžetke, cijelo sam vrijeme vjerovao da možemo zabiti još jedan pogodak iz svojih protunapada", rekao je poslije utakmice trener Seville Unai Emery.

"Svim smo se silama borili za prolaz, a pogodak je bio sjajan trenutak za mene. Jedva čekam polufinale kako bismo svoje navijače mogli nagraditi novim pokušajem da dođemo do trofeja", dodao je strijelac Gameiro.

U Firenci se momčad Vincenza Montelle ispromašivala protiv Vidinog Dynama iz Kijeva, no uspjela je pobijediti 2:0 i tako potvrditi obećavajućih 1:1 iz Ukrajine.

"Igrali smo nevjerojatno visokim intenzitetom i stvorili smo toliko prilika, ali nismo ih realizirali. To je nepotrebno utrošena energija, morali smo zabiti više golova u ranoj fazi, da se ne moramo mučiti do samog kraja. Previše smo promašivali, moramo naučiti biti precizniji. Ipak, radosni smo jer smo zaslužili polufinale", rekao je Montella, trener Milana Badelja i ostalih Viola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!