Nogomet

Luis Enrique: "Utakmice protiv Bayerna bit će posebne jer im je Guardiola trener"

Branimir Korać • petak, 24.04.2015.
Luis Enrique: "Utakmice protiv Bayerna bit će posebne jer im je Guardiola trener"
Foto: EPA

Ždrijeb Lige prvaka spojio je Bayern i Barcelonu koje očekuju dva fantastična dvoboja. Obje momčadi imale su ove sezone impresivnih nastupa i može se očekivati sjajan dvomeč...

Josep Guardiola u prvim nastupima protiv Barcelone otkako je napustio klub, na drugoj strani imat će za protivnika Luisa Enriquea. Enrique smatra da će upravo zbog Guardiole to biti posebne utakmice.

"Dvoboji s Bayernom bit će posebni jer mu je Guardiola trener, bit će to prvi puta da kao trener nastupa protiv svojeg bivšeg kluba i kao što će njemu to biti poseban doživljaj, bit će i našim igračima. Guardiola je najbolji zato što je osvojio toliko puno titula i to na impresivan način. Došao je u drugu državu snašao se sjajno unatoč jezičnoj barijeri i implementirao svoje ideje. Međutim mi smo u deset odigranih utakmica u Ligi prvaka upisali pobjede u njih devet. Naša želja je jasna, upisati pobjede i na svom travnjaku i u gostima", kaže Enrique.

Liga prvaka tek kasnije će doći u fokus, sada je u prvom planu gradski derbi protiv Espanyola.

"Za nas postoji samo jedna utakmica i to ona u subotu.To je derbi i znamo koliko taj susret znači navijačima. Znamo da će biti motivirani, Victor Sanchez im je vrlo važan igrač i znamo da će protiv nas biti posebno motiviran jer je ovdje rastao. Iako će oni biti puni motiva, mi moramo biti svjesni koliko je ulog i što moramo napraviti. Espanyol je dobra momčad koja se kvalitetno brani i morat ćemo pronaći način kako ga probiti. Neće biti lako, moramo se čuvati i Sergija Garcije za kojeg znamo koliko je opasan i talentiran", dodaje Enrique.

Susret protiv Espanyola Barcelona igra u subotu od 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!