Tenis

Video: Nishikori i Ferrer bez krivog koraka u Barceloni, Simon poražen u četvrtfinalu Bukurešta

Branimir Korać • petak, 24.04.2015.
Video: Nishikori i Ferrer  bez krivog koraka u Barceloni, Simon poražen u četvrtfinalu Bukurešta
Foto: EPA

Petak je donio četvrtfinalne dvoboje na ATP turnirima u Barceloni i u Bukureštu. Prvi nositelj Bukurešta Gilles Simon nije više u igri za pobjedu dok su Kei Nishikori i David Ferrer izbjegli mine u Barceloni...

Prvi nositelj turnira u Barceloni, Japanac Kei Nishikori, svladao je domaćeg aduta Roberta Bautistu Aguta u tri seta za sat i 45 minuta igre. Nishikori je imao problema samo u drugom setu koji je Bautista Agut odigrao vrhunski i uspio odvesti meč u treći set. Međutim, tamo je Nishikori ponovno bio na previsokoj razini.

"Jako sam zadovoljan kako sam igrao, posebno u trećem setu. Meč je bio vrlo težak, ali pronašao sam put do pobjede", rekao je Nishikori.

Dobru formu potvrdio je nedavni osvajač Casablance Martin Kližan koji je bio bolji od Tommyja Robreda. Kližan je komplicirao u prvom setu kada je imao 6:0 u 13. igri pa dopustio Robredu pet uzastopnih poena, ali je ipak uspio dovršiti posao. U drugom setu uz jedini break u meču otišao je do pobjede.

U polufinale je prošao i David Ferrer i to nakon što Philipp Kohlschreiber u tri navrata nije zadržao break prednosti u drugom setu. Španjolac je još jednom potvrdio fanatičnu borbenost i uspio je u dva seta završiti posao.

Nakon vrlo dobrog nastupa protiv neraspoloženog Rafaela Nadala, Fabio Fognini nije bio niti blizu te razine protiv Pabla Andujara. Bio je to jedan od onih užasnih dana jednog od najćudljivijih igrača na Touru što je svakako razveselilo Pabla Andujara.

U konkurenciji parova odličan rezultat ostvarili su Marin Draganja i Henri Kontinen koji su upisali pobjedu protiv jednog od boljih parova svijeta Marcela Granollersa i Marca Lopeza. Slavili su u drami s 13:11 i match-tie-breaku i izborili su polufinale protiv Alexandera Peye i Brune Soaresa.

U polufinale u Bukureštu otišao je Španjolac Guillermo Garcia Lopez koji često bilježi vrlo dobre rezultate na manjim turnirima. Slično vrijedi i za Lukaša Rosola, no ovdje je Španjolac bio bolji. Rosol je posljednje dvije godine igrao u finalu ovog turnira, no sada je zapeo i prije polufinala.

Odličan rezultat upisao je Daniel Gimeno Traver, pobjednik nad Nikolom Mektićem u prošlom kolu. Gimeno Traver je eliminirao prvog nositelja Gillesa Simona nakon što je izgubio prvi set i zatim okrenuo meč u potpunosti na svoju stranu.

Zato nije kiksao drugi Francuz Gael Monfils koji je upisao očekivanu pobjedu protiv Talijana Simonea Bolellija.

ATP Barcelona, četvrtfinale:
Kei Nishikori (Japan, 1) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 7) 6:2, 3:6, 6:1
Martin Kližan (Slovačka, 14) - Tommy Robredo (Španjolska, 9) 7:6(5), 6:4
David Ferrer (Španjolska, 3) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 12) 6:3, 7:6(5)
Pablo Andujar (Španjolska) - Fabio Fognini (Italija, 13) 6:1, 6:3

ATP Barcelona, parovi, četvrtfinale:
Marin Draganja/Henri Kontinen (Hrvatska/Finska) - Marcel Granollers/Marc Lopez (Španjolska/Španjolska, 2) 6:4, 1:6, 13:11

ATP Bukurešt, četvrtfinale:
Guillermo Garcia Lopez (Španjolska, 5) - Lukaš Rosol (Češka, 4) 6:4, 7:6(7)
Daniel Gimeno Traver (Španjolska) - Gilles Simon (Francuska, 1) 6:7(5), 6:4, 6:2
Gael Monfils (Francuska, 2) - Simone Bolelli (Italija, 8) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!