Tenis

Simona Halep i bez servisa do prolaza, Wozniacki pregazila Španjolku

Branimir Korać • petak, 24.04.2015.
Simona Halep i bez servisa do prolaza, Wozniacki pregazila Španjolku
Foto: EPA

Simona Halep, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber i Madison Brengle čine polufinalnu postavu na WTA turniru u Stuttgartu. Društvo im pravi i Petra Martić koja je u polufinalu parova...

Simona Halep nastavlja svoj put prema cilju, a to je titula u Stuttgartu. Četvrtfinale joj je donijelo dvoboj protiv Sare Errani, čudan meč u kojem je Talijanka osvojila samo jedan jedini gem na svojem servisu i izgubila u dva seta iako je imala čak sedam breakova. Za obje igračice bila je prava umjetnost osvojiti svoj servis , a na kraju je Halep ipak bila nešto uspješnija.

Puno više očekivalo se od dvoboja između Caroline Wozniacki i Carle Suarez Navarro. Španjolka je totalno podbacila i odigrala vrlo loš meč što je ubilo bilo kakvu neizvjesnost i Wozniacki se prošetala do pobjede za tek nešto više od sat vremena.

Uz prolazak jakih imena poput Halep i Wozniacki, organizatore je razveselio prolaz i domaćeg aduta Angelique Kerber koja je eliminirala Ekaterinu Makarovu. Kerber polako najavljuje povratak u pravu formu, osvojila je Charleston, odigrala dobro u Fed Cupu, a sada odlično gura i u Stuttgartu.

Jedini meč koji je otišao u tri seta bio je onaj između nepostavljenih igračica Madison Brengle i Caroline Garcije. Brengle igra u životnoj formi, a potvrdila je to i u ovom susretu.

Dobre vijesti i za hrvatski tenis, Petra Martić ušla je u polufinale u konkurenciji parova. S predstavnicom Lihtenštajna Stephanie Vogt svladala je njemačku kombinaciju Lisicki - Goerges i izborila polufinale protiv trećih nositeljica Bethanie Mattek i Lucie Šafarove.

WTA Stuttgart, četvrtfinale:
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Sara Errani (Italija) 6:4, 6:4
Caroline Wozniacki (Danska, 4) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 8) 6:0, 6:3
Angelique Kerber (Njemačka) - Ekaterina Makarova (Rusija, 6) 6:3, 6:2
Madison Brengle (Njemačka) - Caroline Garcia (Francuska) 3:6, 6:3, 6:3

WTA Stuttgart, parovi, četvrtfinale:
Martić/Vogt (Hrvatska/Lihtenštajn) - Goerges/Lisicki (Njemačka/Njemačka) 6:3, 3:6, 11:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!